Kontakt     I     Štúdiá    I     O Chefparade

SK     EN

Košice  PO - PIA (10 - 17)
0948 796 397

Bratislava  PO - PIA (10 - 17)
0948 234 553

   0948 234 553   |     info@chefparade.sk

Sushi

Osvojte si tipy a triky na správnu prípravu sushi, ktoré vám predvedie náš skúsený šéfkuchár.

Bratislava, Košická 58
Utorok, 28.05.2024
17:00 - 20:30

Prázdny

Sushi

Bratislava, Košická 58
  • utorok 28.05.2024 / 17:00 - 20:30
    Bratislava, Košická 58
9 voľných miest
79,00 €

Sushi

Osvojte si tipy a triky na správnu prípravu sushi, ktoré vám predvedie náš skúsený šéfkuchár.

Sushi (japonsky: 寿司) je slovo, ktoré netreba prekladať, a predsa v celom svete vedia, o čo ide.
Svedčí o tom aj fakt, že sushi kuchársky kurz je u nás jedným z najobľúbenejších kurzov!
Vedeli ste, že prvé zmienky o sushi pochádzajú už z roku 718 n. l.? V časoch, keď neexistovali chladničky, používal sa tento spôsob na skladovanie surových rýb. Ich nasolené časti sa obaľovali do fermentovanej ryže, aby v nej dozreli. Ale pozor, pôvodne sa ryža vyhadzovala a konzumovala sa len samotná ryba.
Až neskôr začali Japonci jesť ryžu rovnako ako rybu.

Dnes sa populárne japonské jedlo pripravuje z varenej ryže (nišiki) zmiešanej s octom (shari)
a kombinácie ingrediencií ako ryby, morské plody, morská tráva, či zelenina. Rovnako dôležité pri servírovaní sú aj omáčky, do ktorých sa sushi namáča. Najobľúbenejšia je zmes sójovej omáčky
a japonského ostrého zeleného chrenu – wasabi. Pri servírovaní by nemal chýbať ani nakladaný zázvor.

Sushi sa stalo obľúbeným po celom svete nielen pre svoju netradičnosť, ale tiež vysokú výživovú hodnotu. Je zdrojom kvalitných bielkovín, nenasýtených kyselín, jódu, proteínov, minerálov a zároveň obsahuje málo tuku a kalórií. Vedeli ste, že v Tokiu existuje sushi univerzita?

Príďte sa do našej školy varenia presvedčiť, že bezchybné sushi dokážete pripraviť aj vy!
Kurz začneme tradičným skvostom japonskej kuchyne – Miso polievkou. Plynulo pokračujeme priamo k sushi lahôdkam: Maki s avokádom, lososom, uhorko, Uramaki – california v sezame s náplňou s uhorky, lososa a majonézy. Môžete sa tešiť aj na Nigiri set a na úplný záver potešíme mlsné jazýčky chrumkavou banánovou Tempurou. Kurzom sushi vás prevedie skúsený šéfkuchár a sushiman, ktorý povie vám všetko, čo vás v súvislosti so sushi zaujíma.

Ak sa chcete naučiť z japonskej kuchyne viac, okúste aj ďalšie naše kurzy z kategórie Ázia, sushi, exotika

Čo budeme variť

Miso polievka

azda najzdravšia ázijská polievka

Maki

avokádo, losos, uhorka

Uramaki

california v sezame s náplňou avokádo, uhorka, losos, mayo

Nigiri set

avokádo, losos, kreveta, unagi 

Chrumkavý banán obalený v panko strúhanke

sladký banán v chromkavom cestíčku

Je neodmysliteľnou súčasťou Chefparade tímu už od roku 2011.

Martin Pollák   I   šéfkuchár kurzu

Ako kurz prebieha

Po príchode a uvítaní rozdelí náš šéfkuchár všetkých účastníkov do dvojíc. V prípade, že ste prišli sám/sama, nemusíte sa báť, určite k vám nájdeme správneho parťáka na varenie.

Na kurz nie je potrebné si čokoľvek nosiť. Suroviny, kuchynské náradie, zástery či take away boxy sú súčasťou kurzu.

O pitný režim mať núdzu nebudete - všetky nealkoholické nápoje sú zahrnuté v cene. Za poplatok sú alkoholické nápoje ako pivo či víno slovenskej aj svetovej produkcie, ktoré nájdete v našej ponuke. Na mieste majú účastníci tiež možnosť zakúpiť si koreniny a ingrediencie, ktoré používame aj na našich kurzoch. Platba je možná priamo u kuchára pred alebo po kurze - v hotovosti.

Všetky recepty vám po uskutočnení vášho kurzu varenia zašleme emailom do 5 nasledujúcich dní.

Ako sa k nám dostanete a info ohľadom parkovania nájdete v spodnej sekcii - ŠTÚDIÁ. 

Doprovod ďalšej osoby na kurze bohužiaľ nie je z kapacitných dôvodov možný.

Čo o kurzoch hovoria ich účastníci?

Výborné kurzy varenia. Určite odporúčam pre jednotlivcov, páry, aj pre skupiny. Vzdelávať sa máme celý život a naučiť sa nový recept na jedlo, ktoré vám vždy chutilo v reštike a doma ste sa ho báli skúsiť je skvele strávený čas.

Naučíte sa, dobre sa najete, zabavíte - skvelé na príjemný večer. Páči sa mi rôznorodosť kurzov a kuchýň, ktoré si viete vyskúšať, príjemné pracovné prostredie a skvelí kuchári a kuchárky.

Naposledy sme boli na "Cesta okolo sveta" so šéfkuchárom Marošom a atmosféra bola úžasná, jedlo výborné (veď sme si ho varili pod dozorom sami ) a máme len tie najlepšie spomienky a skúsenosti. Ďakujeme! :)

Katarína

Ďakujem za skvelý zážitok…
Bol som prvý krat (dostal somto ako darček k narodkám)
a bolo to super. Výborný lektor, výborne steaky a ešte som sa aj bombovo na/prejedol. :)
Určite by som vyskúšal aj ďalší kurz.

Vlado

S kolegynkami sme absolvovali kurz Francúzska kuchyňa pre milovníkov jedla a vína PREMIUM Plus.
Bola som prvýkrát a bola som nadmieru spokojná - príjemná atmosféra, profesionalita vo všetkých detailoch, pán kuchár "prezrádzal" aj tajné grify receptov, ochotne a milo nás sprevádzal celým večerom.

Vínka, ktoré sme ochutnávali, boli skvelé. Celý večer sme si užili, relaxovali pri výnimočnom jedle a vínku a ešte sme sa aj naučili ako jedlá pripraviť. Určite si zopakujem, je z čoho vyberať . :)

Mária

Ďakujeme za perfektne strávené popoludnie v príjemnej spoločnosti a so skvelým jedlom. :)
N
a kurze domácej indickej kuchyne sme sa veľa naučili
a určite vyskúšame aj ďalšie kurzy z pestrej ponuky, ktorú Chefparade ponúka! 

Zuzana

Skvelé kurzy, príjemná atmosféra a vynikajúce jedlo.
Zatiaľ som bola na dvoch (španielska kuchyňa, mini pavlovky) a určite neboli posledné.
 
Odporúčam naozaj každému + super aj ako nápad na darček pre niekoho blízkeho. 

Nikola

    Najčastejšie otázky

    Môžem prísť na kurz sám?

    Samozrejme. Účastníci kurzu varenia sú rozdelení do dvojíc, v ktorých budú variť. Ak sa rozhodnete prísť vo dvojici, obaja účastníci kurzu platia  plnú sumu za účasť na kurze varenia.

    Kedy zverejníte ďalšie termíny kurzov varenia?

    Termíny nových kurzov vypisujeme pravidelne po 15. dni v mesiaci, vždy na nasledujúci mesiac.

    Prázdny

    Mohlo by sa Vám tiež páčiť

    Prázdny

    Nastavenia ochrany súkromia

    Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...