Kontakt     I     Štúdiá    I     O Chefparade

SK     EN

Košice  PO - PIA (10 - 17)
0948 796 397

Bratislava  PO - PIA (10 - 17)
0948 234 553

   0948 234 553   |     info@chefparade.sk

Plant-based kuchyňa

Poznáte plant-based varenie? Sú to jedlá založené na rastlinnom základe – zelenina, ovocie, celozrnné potraviny, strukoviny, koreniny, bylinky, orechy alebo semiačka. Je to najzdravší spôsob stravovania, ktoré odporúča aj uznávaný gastroenterológ MUDr. Ladislav Kužela. Práve on so svojou manželkou Martinou v r. 2022 vydali knihu Recepty pre zdravé črevo, na ktorej je postavené menu tohto kurzu.
Prázdny

Plant-based kuchyňa

V súčasnosti nie sú vypísané termíny

79,00 €

Plant-based kuchyňa

Poznáte plant-based varenie? Sú to jedlá založené na rastlinnom základe – zelenina, ovocie, celozrnné potraviny, strukoviny, koreniny, bylinky, orechy alebo semiačka. Je to najzdravší spôsob stravovania, ktoré odporúča aj uznávaný gastroenterológ MUDr. Ladislav Kužela. Práve on so svojou manželkou Martinou v r. 2022 vydali knihu Recepty pre zdravé črevo, na ktorej je postavené menu tohto kurzu.

Naučíme vás podstatu plant-based stravovania, dozviete sa o jeho vplyve na zdravie a niečo aj o črevnom mikrobióme a jeho prospechu z takejto stravy.  Tento typ varenia je jednoduchý, dostupný a keď si ho človek
osvojí, bude sa tešiť na každú dúhu na tanieri – na pestrosť svojich pokrmov, ktorých výnimočnosť spočíva v ich nevyčísliteľnom prospechu pre zdravie každého z nás.
Kurz začneme prípravou vegánskej praženice, pri ktorej ani neuveríte, že základ tvorí tofu. Nasledovať bude talianska Minestrone polievka. Počas jej varenia Martina odovzdá cenné informácie ohľadom tzv. Modrých zónach, miestach na svete, kde sa ľudia dožívajú 100 rokov.
Hlavným chodom sú mrkvové gnocchi s populárnou talianskou omáčkou pomodoro a nechýbať bude ani sladká bodka na záver v podobe zdravého čokoládového pudingu z avokáda.
Verte, že po zjedení týchto jedál budete mať radosť aj vy, aj váš mikrobióm.
Tento kurz je určený pre všetkých, ktorí sa chcú stravovať zdravo, ale nevedia odkiaľ a ako začať.
 

Čo budeme variť

Vegan praženica s hlivou ustricovou

skvelá a zdravá praženica bez vajec

Minestrone polievka
populárna talianska polievka plná sezónnej zeleniny a fazule 

Mrkvové gnocchi s talianskou paradajkovou omáčkou
lahodné gnocchi v kombinácii s pomodoro omáčkou

Čokoládový puding
netradičná kombinácia avokáda a banánu

Kuchár pre tento kurz je zatiaľ prekvapením

Rozhodne sa máte načo tešiť :)

Ako kurz prebieha

Po príchode a uvítaní rozdelí náš šéfkuchár všetkých účastníkov do dvojíc. V prípade, že ste prišli sám/sama, nemusíte sa báť, určite k vám nájdeme správneho parťáka na varenie.

Na kurz nie je potrebné si čokoľvek nosiť. Suroviny, kuchynské náradie, zástery či take away boxy sú súčasťou kurzu.

O pitný režim mať núdzu nebudete - všetky nealkoholické nápoje sú zahrnuté v cene. Za poplatok sú alkoholické nápoje ako pivo či víno slovenskej aj svetovej produkcie, ktoré nájdete v našej ponuke. Na mieste majú účastníci tiež možnosť zakúpiť si koreniny a ingrediencie, ktoré používame aj na našich kurzoch. Platba je možná priamo u kuchára pred alebo po kurze - v hotovosti.

Všetky recepty vám po uskutočnení vášho kurzu varenia zašleme emailom do 5 nasledujúcich dní.

Ako sa k nám dostanete a info ohľadom parkovania nájdete v spodnej sekcii - ŠTÚDIÁ. 

Doprovod ďalšej osoby na kurze bohužiaľ nie je z kapacitných dôvodov možný.

Čo o kurzoch hovoria ich účastníci?

Výborné kurzy varenia. Určite odporúčam pre jednotlivcov, páry, aj pre skupiny. Vzdelávať sa máme celý život a naučiť sa nový recept na jedlo, ktoré vám vždy chutilo v reštike a doma ste sa ho báli skúsiť je skvele strávený čas.

Naučíte sa, dobre sa najete, zabavíte - skvelé na príjemný večer. Páči sa mi rôznorodosť kurzov a kuchýň, ktoré si viete vyskúšať, príjemné pracovné prostredie a skvelí kuchári a kuchárky.

Naposledy sme boli na "Cesta okolo sveta" so šéfkuchárom Marošom a atmosféra bola úžasná, jedlo výborné (veď sme si ho varili pod dozorom sami ) a máme len tie najlepšie spomienky a skúsenosti. Ďakujeme! :)

Katarína

Ďakujem za skvelý zážitok…
Bol som prvý krat (dostal somto ako darček k narodkám)
a bolo to super. Výborný lektor, výborne steaky a ešte som sa aj bombovo na/prejedol. :)
Určite by som vyskúšal aj ďalší kurz.

Vlado

S kolegynkami sme absolvovali kurz Francúzska kuchyňa pre milovníkov jedla a vína PREMIUM Plus.
Bola som prvýkrát a bola som nadmieru spokojná - príjemná atmosféra, profesionalita vo všetkých detailoch, pán kuchár "prezrádzal" aj tajné grify receptov, ochotne a milo nás sprevádzal celým večerom.

Vínka, ktoré sme ochutnávali, boli skvelé. Celý večer sme si užili, relaxovali pri výnimočnom jedle a vínku a ešte sme sa aj naučili ako jedlá pripraviť. Určite si zopakujem, je z čoho vyberať . :)

Mária

Ďakujeme za perfektne strávené popoludnie v príjemnej spoločnosti a so skvelým jedlom. :)
N
a kurze domácej indickej kuchyne sme sa veľa naučili
a určite vyskúšame aj ďalšie kurzy z pestrej ponuky, ktorú Chefparade ponúka! 

Zuzana

Skvelé kurzy, príjemná atmosféra a vynikajúce jedlo.
Zatiaľ som bola na dvoch (španielska kuchyňa, mini pavlovky) a určite neboli posledné.
 
Odporúčam naozaj každému + super aj ako nápad na darček pre niekoho blízkeho. 

Nikola

    Najčastejšie otázky

    Môžem prísť na kurz sám?

    Samozrejme. Účastníci kurzu varenia sú rozdelení do dvojíc, v ktorých budú variť. Ak sa rozhodnete prísť vo dvojici, obaja účastníci kurzu platia  plnú sumu za účasť na kurze varenia.

    Kedy zverejníte ďalšie termíny kurzov varenia?

    Termíny nových kurzov vypisujeme pravidelne po 15. dni v mesiaci, vždy na nasledujúci mesiac.

    Prázdny

    Mohlo by sa Vám tiež páčiť

    Prázdny

    Nastavenia ochrany súkromia

    Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...