Kontakt     I     Štúdiá    I     O Chefparade

SK     EN

Košice  PO - PIA (10 - 17)
0948 796 397

Bratislava  PO - PIA (10 - 17)
0948 234 553

   0948 234 553   |     info@chefparade.sk

Mexiko na tanieri

Naučte sa pripravovať tie najchutnejšie mexické špeciality a objavte spolu s nami čaro tejto kuchyne.

Košice, Bardejovská 26
Piatok, 17.05.2024
17:00 - 20:30

Prázdny

Mexiko na tanieri

Košice, Bardejovská 26
  • piatok 17.05.2024 / 17:00 - 20:30
    Košice, Bardejovská 26
7 voľných miest
69,00 €

Mexiko na tanieri

Naučte sa pripravovať tie najchutnejšie mexické špeciality a objavte spolu s nami čaro tejto kuchyne.

Ak hľadáte spôsob, ako si zohriať srdce, nahliadnite do mexickej kuchyne. Cesta do Mexika poštípe chuťové poháriky a pohladí vašu kulinársku dušu. Teda, aby sme to uviedli na správnu mieru, mexická kuchyňa je pikantná, exotická a krásne aromatická. Základom sú fazule, kukurica, paradajky, avokádo, ale aj chilli papričky.

Na tomto kuchárskom kurze sa dozviete základný rozdiel medzi tacos, fajitas, enchiladas a pripravíte si domáce jemné a vláčne tortilly. 
Naučíte sa pripravovať pravé guacamole a zistíte, ako rozoznať zrelé avokádo. So zeleninovými tyčinkami si vychutnáte originál fazuľový dip.
Nezabudneme ani na štipľavé fazule s hovädzím mäsom, nazývané chilli con carne.  Nakoniec si  vyskladáte fantastické burrito, ktoré si vychutnáte s autentickou rajčinovou omáčkou salsa roja. Dozviete sa, že v Mexiku existujú desiatky druhov papričiek, z ktorých má každá svoju typickú veľkosť, tvar aj chuť a minimálne 50 druhov fazule. Ako sladkú bodku si pripravíte mliečny ryžový puding Arroz con leche.

Chcete sa naučiť pripravovať viac exotických jedál?
V tom prípade si určite pozrite ponuku aj ďalších našich kurzov v kategórii Ázia, sushi, exotika.

Čo budeme variť

Guacamole a fazuľový dip so zeleninovými tyčinkami

dipy, ktoré nemôžu chýbať na žiadnom mexickom stole

Domáce tortilly

originál mexické placky

Chilli con carne

chilli s fazuľou a hovädzím mäsom

Salsa roja
originál rajčinová omáčka

Arroz con leche

tradičný ryžový puding

Filip v kuchyni rád improvizuje a prekvapuje svojich hostí. Z kvalitných surovín dokáže vytvoriť nezvyčajné kombinácie.

Filip Frisch   I   šéfkuchár kurzu

Ako kurz prebieha

Po príchode a uvítaní rozdelí náš šéfkuchár všetkých účastníkov do dvojíc. V prípade, že ste prišli sám/sama, nemusíte sa báť, určite k vám nájdeme správneho parťáka na varenie.

Na kurz nie je potrebné si čokoľvek nosiť. Suroviny, kuchynské náradie, zástery či take away boxy sú súčasťou kurzu.

O pitný režim mať núdzu nebudete - všetky nealkoholické nápoje sú zahrnuté v cene. Za poplatok sú alkoholické nápoje ako pivo či víno slovenskej aj svetovej produkcie, ktoré nájdete v našej ponuke. Na mieste majú účastníci tiež možnosť zakúpiť si koreniny a ingrediencie, ktoré používame aj na našich kurzoch. Platba je možná priamo u kuchára pred alebo po kurze - v hotovosti.

Všetky recepty vám po uskutočnení vášho kurzu varenia zašleme emailom do 5 nasledujúcich dní.

Ako sa k nám dostanete a info ohľadom parkovania nájdete v spodnej sekcii - ŠTÚDIÁ. 

Doprovod ďalšej osoby na kurze bohužiaľ nie je z kapacitných dôvodov možný.

Čo o kurzoch hovoria ich účastníci?

Výborné kurzy varenia. Určite odporúčam pre jednotlivcov, páry, aj pre skupiny. Vzdelávať sa máme celý život a naučiť sa nový recept na jedlo, ktoré vám vždy chutilo v reštike a doma ste sa ho báli skúsiť je skvele strávený čas.

Naučíte sa, dobre sa najete, zabavíte - skvelé na príjemný večer. Páči sa mi rôznorodosť kurzov a kuchýň, ktoré si viete vyskúšať, príjemné pracovné prostredie a skvelí kuchári a kuchárky.

Naposledy sme boli na "Cesta okolo sveta" so šéfkuchárom Marošom a atmosféra bola úžasná, jedlo výborné (veď sme si ho varili pod dozorom sami ) a máme len tie najlepšie spomienky a skúsenosti. Ďakujeme! :)

Katarína

Ďakujem za skvelý zážitok…
Bol som prvý krat (dostal somto ako darček k narodkám)
a bolo to super. Výborný lektor, výborne steaky a ešte som sa aj bombovo na/prejedol. :)
Určite by som vyskúšal aj ďalší kurz.

Vlado

S kolegynkami sme absolvovali kurz Francúzska kuchyňa pre milovníkov jedla a vína PREMIUM Plus.
Bola som prvýkrát a bola som nadmieru spokojná - príjemná atmosféra, profesionalita vo všetkých detailoch, pán kuchár "prezrádzal" aj tajné grify receptov, ochotne a milo nás sprevádzal celým večerom.

Vínka, ktoré sme ochutnávali, boli skvelé. Celý večer sme si užili, relaxovali pri výnimočnom jedle a vínku a ešte sme sa aj naučili ako jedlá pripraviť. Určite si zopakujem, je z čoho vyberať . :)

Mária

Ďakujeme za perfektne strávené popoludnie v príjemnej spoločnosti a so skvelým jedlom. :)
N
a kurze domácej indickej kuchyne sme sa veľa naučili
a určite vyskúšame aj ďalšie kurzy z pestrej ponuky, ktorú Chefparade ponúka! 

Zuzana

Skvelé kurzy, príjemná atmosféra a vynikajúce jedlo.
Zatiaľ som bola na dvoch (španielska kuchyňa, mini pavlovky) a určite neboli posledné.
 
Odporúčam naozaj každému + super aj ako nápad na darček pre niekoho blízkeho. 

Nikola

    Najčastejšie otázky

    Môžem prísť na kurz sám?

    Samozrejme. Účastníci kurzu varenia sú rozdelení do dvojíc, v ktorých budú variť. Ak sa rozhodnete prísť vo dvojici, obaja účastníci kurzu platia  plnú sumu za účasť na kurze varenia.

    Kedy zverejníte ďalšie termíny kurzov varenia?

    Termíny nových kurzov vypisujeme pravidelne po 15. dni v mesiaci, vždy na nasledujúci mesiac.

    Prázdny

    Mohlo by sa Vám tiež páčiť

    Prázdny

    Nastavenia ochrany súkromia

    Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...