Kontakt     I     Štúdiá    I     O Chefparade

SK     EN

Košice  PO - PIA (10 - 17)
0948 796 397

Bratislava  PO - PIA (10 - 17)
0948 234 553

   0948 234 553   |     info@chefparade.sk

Novinka

Horúce chute Španielska

Zaži vášeň na tanieri a vydaj sa s nami na nezabudnuteľnú gurmánsku cestu po Španielsku!

Bratislava, Košická 58
Piatok, 06.06.2025
17:00 - 20:30

Prázdny

Horúce chute Španielska

Bratislava, Košická 58
  • piatok 06.06.2025 / 17:00 - 20:30
    Bratislava, Košická 58
4 voľné miesta
99,00 €
Novinka

Horúce chute Španielska

Zaži vášeň na tanieri a vydaj sa s nami na nezabudnuteľnú gurmánsku cestu po Španielsku!

Ako najlepšie spoznať Španielsko? No predsa cez chuťové poháriky. Ak ste niekedy navštívili Španielsko, viete, čo znamená jedlo pre kultúru tejto krajiny. Jedlo sa nepokladá za prostriedok nasýtenia žalúdka, ale za zážitok. Do tajov tejto pestrej gastronómie vás zasvätí profesionálny šéfkuchár a naučíte sa spoločne autentické španielske jedlá.

Ako prvé si pripravíte osviežujúcu sangriu plnú ovocia, ktorá vytvorí tú pravú španielskú atmosféru. Španielske tapas sú svetoznáme. Tapas nie je jedno konkrétne jedlo. Tapa znamená malá porcia čohokoľvek. V podstate ide o drobné občerstvenie, niečo ako predjedlo, len veľa rôznych druhov. Na našom kurze sa naučíte prípravu 3 tradičných tapas, ktoré si následne môžete vychutnať s dobrým chlebíkom.

Nebude chýbať ani dokonalá paella, snáď najpopulárnejšie španielske jedlo. Samotná paella je pripravovaná na veľa rôznych spôsobov. My si ju pripravíme podľa pôvodnej receptúry z Valencie s kuracím mäsom, fazuľami a zeleninkou. Na konci kurzu si pochutíte na tradičnom dezerte churros, ktorý si Španieli vychutnávajú s čokoládovou omáčkou alebo kávou. 

Ak sa chcete naučit pripravovať viac z európskej kuchyne, nahliadnite do kategórie kurzov Európska kuchyňa, kde nazriete hlbšie do tajov Talianskej, Gréckej či Francúzskej kuchyne.

Čo budeme variť

Gambas al Ajillo

flambované krevety s cesnakom a chilli

Pimientos de Padrón

padrónske papričky na bielom víne

Garbanzos con espinacas

cícer so špenátom v hustej aromatickej omáčke

Paella Valenciana

paella podľa autentického receptu z Valencie

Churros

španielske vyprážané tyčinky s čokoládovým krémom

Na tomto kurze vás čaká aj malý bonus:  na uvítanie si pripijeme Sangriou

Rony je povolaním učiteľ-svoje vedomosti a zručnosti odovzdáva nielen na strednej škole, ale aj na kurzoch v Chefparade.

Ronald Póda  I   šéfkuchár kurzu

Ako kurz prebieha

Po príchode a uvítaní rozdelí náš šéfkuchár všetkých účastníkov do dvojíc. V prípade, že ste prišli sám/sama, nemusíte sa báť, určite k vám nájdeme správneho parťáka na varenie.

Na kurz nie je potrebné si čokoľvek nosiť. Suroviny, kuchynské náradie, zástery či take away boxy sú súčasťou kurzu.

O pitný režim mať núdzu nebudete - všetky nealkoholické nápoje sú zahrnuté v cene. Za poplatok sú alkoholické nápoje ako pivo či víno slovenskej aj svetovej produkcie, ktoré nájdete v našej ponuke. Na mieste majú účastníci tiež možnosť zakúpiť si koreniny a ingrediencie, ktoré používame aj na našich kurzoch. Platba je možná priamo u kuchára pred alebo po kurze - v hotovosti.

Všetky recepty vám po uskutočnení vášho kurzu varenia zašleme emailom na nasledujúci deň.

Ako sa k nám dostanete a info ohľadom parkovania nájdete v spodnej sekcii - ŠTÚDIÁ. 

Doprovod ďalšej osoby na kurze bohužiaľ nie je z kapacitných dôvodov možný.

Čo o kurzoch hovoria ich účastníci?

Výborné kurzy varenia. Určite odporúčam pre jednotlivcov, páry, aj pre skupiny. Vzdelávať sa máme celý život a naučiť sa nový recept na jedlo, ktoré vám vždy chutilo v reštike a doma ste sa ho báli skúsiť je skvele strávený čas.

Naučíte sa, dobre sa najete, zabavíte - skvelé na príjemný večer. Páči sa mi rôznorodosť kurzov a kuchýň, ktoré si viete vyskúšať, príjemné pracovné prostredie a skvelí kuchári a kuchárky.

Naposledy sme boli na "Cesta okolo sveta" so šéfkuchárom Marošom a atmosféra bola úžasná, jedlo výborné (veď sme si ho varili pod dozorom sami ) a máme len tie najlepšie spomienky a skúsenosti. Ďakujeme! :)

Katarína

Ďakujem za skvelý zážitok…
Bol som prvý krat (dostal somto ako darček k narodkám)
a bolo to super. Výborný lektor, výborne steaky a ešte som sa aj bombovo na/prejedol. :)
Určite by som vyskúšal aj ďalší kurz.

Vlado

S kolegynkami sme absolvovali kurz Francúzska kuchyňa pre milovníkov jedla a vína PREMIUM Plus.
Bola som prvýkrát a bola som nadmieru spokojná - príjemná atmosféra, profesionalita vo všetkých detailoch, pán kuchár "prezrádzal" aj tajné grify receptov, ochotne a milo nás sprevádzal celým večerom.

Vínka, ktoré sme ochutnávali, boli skvelé. Celý večer sme si užili, relaxovali pri výnimočnom jedle a vínku a ešte sme sa aj naučili ako jedlá pripraviť. Určite si zopakujem, je z čoho vyberať . :)

Mária

Ďakujeme za perfektne strávené popoludnie v príjemnej spoločnosti a so skvelým jedlom. :)
N
a kurze domácej indickej kuchyne sme sa veľa naučili
a určite vyskúšame aj ďalšie kurzy z pestrej ponuky, ktorú Chefparade ponúka! 

Zuzana

Skvelé kurzy, príjemná atmosféra a vynikajúce jedlo.
Zatiaľ som bola na dvoch (španielska kuchyňa, mini pavlovky) a určite neboli posledné.
 
Odporúčam naozaj každému + super aj ako nápad na darček pre niekoho blízkeho. 

Nikola

    Najčastejšie otázky

    Môžem prísť na kurz sám?

    Samozrejme. Účastníci kurzu varenia sú rozdelení do dvojíc, v ktorých budú variť. Ak sa rozhodnete prísť vo dvojici, obaja účastníci kurzu platia  plnú sumu za účasť na kurze varenia.

    Kedy zverejníte ďalšie termíny kurzov varenia?

    Termíny nových kurzov vypisujeme pravidelne po 15. dni v mesiaci, vždy na nasledujúci mesiac.

    Prázdny

    Mohlo by sa Vám tiež páčiť

    Nastavenia ochrany súkromia

    Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...