Kontakt     I     Štúdiá    I     O Chefparade

SK     EN

Košice  PO - PIA (10 - 17)
0948 796 397

Bratislava  PO - PIA (10 - 17)
0948 234 553

   0948 234 553   |     info@chefparade.sk

Francúzske dezerty z odpaľovaného cesta

Staňte sa vďaka nášmu cukrárskemu kurzu majsterkou v príprave originálnych francúzskych dezertov!

Bratislava, Miletičova 60
Streda, 24.08.2022
17:00 - 20:30

Prázdny

Francúzske dezerty z odpaľovaného cesta

Bratislava, Miletičova 60
  • streda 24.08.2022 / 17:00 - 20:30
    Bratislava, Miletičova 60
10 voľných miest
99,00 €

Francúzske dezerty z odpaľovaného cesta

Staňte sa vďaka nášmu cukrárskemu kurzu majsterkou v príprave originálnych francúzskych dezertov!

Užite si voňavé chvíle venované najlákavejším francúzskym špecialitám pripraveným z odpaľovaného cesta. Chuťové poháriky naštartujeme pohárom šumivého vína a vydáme sa na cestu sladkých chutí, ktoré si získali srdcia nielen samotných Francúzov.

Základom všetkých francúzskych dezertov je bezpochyby odpaľované cesto (Pate choux), ktorého prípravu vyladíme do absolútnej dokonalosti. Naša cukrárka vás prevedie celým procesom jeho prípravy, ktorú neskôr s ľahkosťou zvládnete aj sami.

Francúzska elegancia nás bude sprevádzať aj prípravou cesta Krakelin, ktoré otvorí nové dimenzie lahodnej chrumkavosti typickej pre francúzske špeciality. Spoločne si taktiež pripravíme Paris Brest venčeky.
Chýbať nebude ani nadýchaný vanilkový krém, typický pre profiterolky či vanilkové rožky.

Ak ste milovníčkou sladkých zážitkov, nahliadnite aj do ponuky ďalších kurzov z kategórie Sladká škola vedených odborníkmi z fachu. Všetky cukrárske kurzy našej školy varenia sú zamerané na zdokonalenie sa v pečení sladkých špecialít, hravo ich však zvládnu aj začiatočníci. Tešiť sa môžete aj na užitočné rady a triky našej trpezlivej cukrárky Zuzany, ktoré vás v pečení posunú na vyššiu úroveň. 

Čo budeme variť

Pate choux

základné odpaľované cesto

Paris-Brest

venčeky z odpaľovaného cesta

Choux craqueline

malé profiterolky plnené 3 druhmi lahodných krémov

Chouquettes

malé profiterolky posypané hrubým cukrom

Vanilkový krém

francúzsky nadýchaný vanilkový krém 

Na tomto kurze vás čaká aj malý bonus: pohár prosecca ako prípitok

Cukrárka Dominika sa špecializuje na pečenie francúzskych dezertov.

Dominika  I   šéfkuchár kurzu

Ako kurz prebieha

Po príchode a uvítaní rozdelí náš šéfkuchár všetkých účastníkov do dvojíc. V prípade, že ste prišli sám/sama, nemusíte sa báť, určite k vám nájdeme správneho parťáka na varenie.

Na kurz nie je potrebné si čokoľvek nosiť. Suroviny, kuchynské náradie, zástery či take away boxy sú súčasťou kurzu.

O pitný režim mať núdzu nebudete - všetky nealkoholické nápoje sú zahrnuté v cene. Za poplatok sú alkoholické nápoje ako pivo či víno slovenskej aj svetovej produkcie, ktoré nájdete v našej ponuke. Na mieste majú účastníci tiež možnosť zakúpiť si koreniny a ingrediencie, ktoré používame aj na našich kurzoch. Platba je možná priamo u kuchára pred alebo po kurze - v hotovosti.

Všetky recepty vám po uskutočnení vášho kurzu varenia zašleme emailom do 5 nasledujúcich dní.

Čo o kurzoch hovoria ich účastníci?

Výborné kurzy varenia. Určite odporúčam pre jednotlivcov, páry, aj pre skupiny. Vzdelávať sa máme celý život a naučiť sa nový recept na jedlo, ktoré vám vždy chutilo v reštike a doma ste sa ho báli skúsiť je skvele strávený čas.

Naučíte sa, dobre sa najete, zabavíte - skvelé na príjemný večer. Páči sa mi rôznorodosť kurzov a kuchýň, ktoré si viete vyskúšať, príjemné pracovné prostredie a skvelí kuchári a kuchárky.

Naposledy sme boli na "Cesta okolo sveta" so šéfkuchárom Marošom a atmosféra bola úžasná, jedlo výborné (veď sme si ho varili pod dozorom sami ) a máme len tie najlepšie spomienky a skúsenosti. Ďakujeme! :)

Katarína

Ďakujem za skvelý zážitok…
Bol som prvý krat (dostal somto ako darček k narodkám)
a bolo to super. Výborný lektor, výborne steaky a ešte som sa aj bombovo na/prejedol. :)
Určite by som vyskúšal aj ďalší kurz.

Vlado

S kolegynkami sme absolvovali kurz Francúzska kuchyňa pre milovníkov jedla a vína PREMIUM Plus.
Bola som prvýkrát a bola som nadmieru spokojná - príjemná atmosféra, profesionalita vo všetkých detailoch, pán kuchár "prezrádzal" aj tajné grify receptov, ochotne a milo nás sprevádzal celým večerom.

Vínka, ktoré sme ochutnávali, boli skvelé. Celý večer sme si užili, relaxovali pri výnimočnom jedle a vínku a ešte sme sa aj naučili ako jedlá pripraviť. Určite si zopakujem, je z čoho vyberať . :)

Mária

Ďakujeme za perfektne strávené popoludnie v príjemnej spoločnosti a so skvelým jedlom. :)
N
a kurze domácej indickej kuchyne sme sa veľa naučili
a určite vyskúšame aj ďalšie kurzy z pestrej ponuky, ktorú Chefparade ponúka! 

Zuzana

Skvelé kurzy, príjemná atmosféra a vynikajúce jedlo.
Zatiaľ som bola na dvoch (španielska kuchyňa, mini pavlovky) a určite neboli posledné.
 
Odporúčam naozaj každému + super aj ako nápad na darček pre niekoho blízkeho. 

Nikola

    Najčastejšie otázky

    Ako teraz prebiehajú kurzy varenia Chefparade v súvislosti s pandémiou Covid-19?

    Kurzy varenia aktuálne prebiehajú v bežnom režime bez odmedzení.

    Môžem prísť na kurz sám?

    Samozrejme. Účastníci kurzu varenia sú rozdelení do dvojíc, v ktorých budú variť. Ak sa rozhodnete prísť vo dvojici, obaja účastníci kurzu platia  plnú sumu za účasť na kurze varenia.

    Kedy zverejníte ďalšie termíny kurzov varenia?

    Termíny nových kurzov vypisujeme pravidelne po 15. dni v mesiaci, vždy na nasledujúci mesiac.

    Prázdny
    Prázdny

    Mohlo by sa Vám tiež páčiť

    Nastavenia ochrany súkromia

    Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...