Kontakt     I     Štúdiá    I     O Chefparade

SK     EN

Košice  PO - PIA (10 - 17)
0948 796 397

Bratislava  PO - PIA (10 - 17)
0948 234 553

   0948 234 553   |     info@chefparade.sk

Prázdny

Francúzske makrónky

Article text...
180g mandľovej múky 225g práškového cukru 75g krupicového cukru 135g vaječných bielkov (najlepšie starších 24 – 48h odstátych, alebo si bielka zamrazíme a tesne pred použitím ich pomaly rozmrazíme na izbovú teplotu) Kakao, alebo gélové potravinárske farbivá
Múčna Zmes: Mandľovú múku a práškový cukor spolu premiešame v krájači (mixéry na sekanie) a zmes preosejeme. Sneh z bielok: Bielka dáme do misky kuchynského robota. Začneme šľahať na vysokých otáčkach a krupicový cukor prisypeme po tretinách. Necháme vyšľahať na pevný sneh s ostrou špičkou, ktorá nepadá a neohýba sa. Makrónková zmes: Do hotového snehu postupne vmiešavame silikónovou špachtľou v troch častiach mandľovú múku s práškovým cukrom. Premiešavame odspodu tak aby sme nerozbili sneh. Miešame až kým nevznikne hmota, ktorá má konzistenciu lávy. Tvorba makróniek: Potom tento obsah naplníme do cukrárenského sáčku s 10mm hladkou špičkou. Na silikónovú formu na makrónky, alebo na plech vystlaný papierom na pečenie vytláčame makrónky. Plechom niekoľkokrát silno udrieme do stola, aby z cesta unikli veľké bubliny. Sušenie: Makrónky necháme usušiť asi hodinu. Ak pri dotyku s prstom sú makrónky nelepivé, sú pripravené na pečenie. Pečenie: Makrónky pečieme v rozpálenej rúre na 150°C cca 14-16 minút. Chladenie, plnenie a skladovanie: Po úplnom vychladnutí na plechu ich odlepíme a plníme ľubovoľnými plnkami pomocou cukrárenského sáčku s 10mm špičkou. Makrónky uložíme do vzduchotesnej nádoby na noc do chladničky, aby sa chute prepojili.
37
3 hod.
Prázdny

Dlhoročné skúsenosti
na trhu od roku 2012

Jedinečný zážitok
Zažite neopakovateľný

Darček k objednávke
s rodinou či kamarátmi.

Všetko požičiame
večer plný chutí

Nastavenia ochrany súkromia

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...