Kontakt     I     Štúdiá    I     O Chefparade

SK     EN

Košice  PO - PIA (10 - 17)
0948 796 397

Bratislava  PO - PIA (10 - 17)
0948 234 553

   0948 234 553   |     info@chefparade.sk

Prázdny

Cisársky trhanec so slivkovou omáčkou

Article text...
0,5 kg sušené slivky (alternatívou ku slivkám sú na kocky pokrájané čerstvé jablká) 0,5 l pomarančovej šťavy 4 paličky škorice mletá škorica 200 g cukru 2 citróny 0.5 dcl rum alebo brandy 250 g maslo 0,5l smotany na šľahanie
Na trhanec: 400 g hladká múka 600 ml mlieko 10 vajec 3 polievkové lyžice kryštálového cukru štipka soli 0.5 dcl rumu na flambovanie
Omáčka: Do hrnca si dáme slivky, pridáme šťavu z pomarančov a citrónov, škoricu a cukor. Varíme až kým slivky nezmäknú. Na záver pridáme rum a premiešame. Necháme vychladnúť. Prepustené maslo: Pri malej teplote maslo zahrievame a zbierame penu lyžičkou. Na záver prelejeme cez sitko. Prepustené maslo pri pečení trhanca vydrží väčšiu teplotu a nebude sa až tak prepaľovať. Môžeme taktiež použiť hotové maslo ghee. Trhanec: Vymiešame si žĺtka s cukrom a striedavo do nich pridávame mlieko a múku za stáleho miešania, Vyšľaháme si do tuha bielka a sneh pridáme do zmesi. Na prepustenom masle na panvici opekáme hrubšiu vrstvu cesta. Otočíme a po upečení natrháme na panvici na menšie kusy. Poslúžia nám na to dve varešky. Trhanec zasypeme cukrom, počkáme, kým trochu skaramelizuje, zalejeme rumom alebo koňakom a oflambujeme. Servírujeme so slivkovo-pomarančovým kompótom a šľahačkou.
10-12
40 minút
Prázdny

Dlhoročné skúsenosti
na trhu od roku 2012

Jedinečný zážitok
Zažite neopakovateľný

Darček k objednávke
s rodinou či kamarátmi.

Všetko požičiame
večer plný chutí

Nastavenia ochrany súkromia

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...