Prázdny
Cisársky trhanec so slivkovou omáčkou
0,5 kg sušené slivky (alternatívou ku slivkám sú na kocky pokrájané čerstvé jablká) 0,5 l pomarančovej šťavy 4 paličky škorice mletá škorica 200 g cukru 2 citróny 0.5 dcl rum alebo brandy 250 g maslo 0,5l smotany na šľahanie | |
Na trhanec: 400 g hladká múka 600 ml mlieko 10-12 vajec podľa veľkosti 3 polievkové lyžice kryštálového cukru štipka soli 0.5 dcl rumu na flambovanie | |
Omáčka: Do hrnca si dáme slivky, pridáme šťavu z pomarančov a citrónov, škoricu a cukor. Varíme až kým slivky nezmäknú. Na záver pridáme rum a premiešame. Necháme vychladnúť. Prepustené maslo: Pri malej teplote maslo zahrievame a zbierame penu lyžičkou. Na záver prelejeme cez sitko. Prepustené maslo pri pečení trhanca vydrží väčšiu teplotu a nebude sa až tak prepaľovať. Môžeme taktiež použiť hotové maslo ghee. Trhanec: Vymiešame si žĺtka s cukrom a striedavo do nich pridávame mlieko a múku za stáleho miešania, Vyšľaháme si do tuha bielka a sneh pridáme do zmesi. Na prepustenom masle na panvici opekáme hrubšiu vrstvu cesta. Otočíme a po upečení natrháme na panvici na menšie kusy. Poslúžia nám na to dve varešky. Trhanec zasypeme cukrom, počkáme, kým trochu skaramelizuje, zalejeme rumom alebo koňakom a oflambujeme. Servírujeme so slivkovo-pomarančovým kompótom a šľahačkou. | |
10-12 | |
40 minút |
Prázdny

Dlhoročné skúsenosti
na trhu od roku 2012

Jedinečný zážitok
Zažite neopakovateľný

Darček k objednávke
s rodinou či kamarátmi.

Všetko požičiame
večer plný chutí