





- Kurzy varenia
- Špeciálne kurzy
- Moderná vegánska kuchyňa
Moderná vegánska kuchyňa
Košice, Magnezitárska 2/B
Streda, 01.02.2023
17:00 - 20:30
Moderná vegánska kuchyňa
Košice, Magnezitárska 2/B-
streda 01.02.2023 / 17:00 -
20:30
Košice, Magnezitárska 2/B
Moderná vegánska kuchyňa
Čisto rastlinná, chutná a výživná. Zdravá a zároveň moderná. To je naša Vegánska kuchyňa.
Tešte sa na pár hodín kreatívneho a na informácie bohatého varenia len z ingrediencí rastlinného pôvodu. Spolu s našim šéfkuchárom si pripravíte 5-chodové menu, na ktorom sa naučíte univerzálne postupy využiteľné pri desiatkach ďalších vegánskych receptoch.
Vegánska strava sa stáva čoraz viac trendy, a predsa je pre nás každodennou výzvou: ako variť chutne, jednoducho, rýchlo a zároveň mať stravu nutrične bohatú a pestrú? Poďte sa na to opýtať vegánskych šéfkuchárov do našej školy varenia. Pripravíte si vyvážene menu, na ktorom sa naučíte, ako kombinovať jednotlivé ingrediencie aj chute tak, aby to chutilo nielen vám, ale následne ste pre túto modernú kuchyňu nadchli aj všetkých naokolo.
Na kuchárskom kurze sa naučíte pripravovať netradičnú šošovicovú omáčku s hubami a baklažánom alebo sviaži šalát s rukolou a granátovým jablkom. Na cesnakovo-zeleninovom šaláte si vyskúšate zamiešať ingrediencie tak, aby konečná chuť akéhokoľvek šalátu bola chutná a vyvážená. Dozviete sa, ako si prichystať vegánsky “syr” alebo očariť netradičným dezertom z cíceru. Čo by na vegánskom tanieri nemalo chýbať a aké základné ingrediencie pre vegánsku kuchyňu treba mať doma? Aj tieto tajomstvá odhalíte počas špeciálneho kurzu šitého moderným vegánskym kuchárom na mieru.
Ak vás lákajú aj ďalšie netradičné chute, pozrite si ostatné kurzy z kategórie Špeciálne kurzy.
Čo budeme variť

Zemiakové placky s bylinkovým cream “cheese”
ľahko stráviteľná pochúťka s domácim vegánskym “syrom”
Cesnakovo - zeleninový sen s píniovými orieškami
chutný šalát z vybraných druhov zeleniny s jemným druhom orieškov
Šošovicová omáčka s hubami a baklažánom
netradičná šošovicová pochúťka s údenou príchuťou
Drzý rukolový šalát s granátovým jablkom
nápaditý a svieži šalát
Cookies & Cream
americká bezlaktózová sladká bodka na záver

Matej v kuchyni rád improvizuje a prekvapuje svojich hostí. Z kvalitných surovín dokáže vytvoriť nezvyčajné kombinácie.
Matej Bakoš I šéfkuchár kurzu
Ako kurz prebieha


Po príchode a uvítaní rozdelí náš šéfkuchár všetkých účastníkov do dvojíc. V prípade, že ste prišli sám/sama, nemusíte sa báť, určite k vám nájdeme správneho parťáka na varenie.

Na kurz nie je potrebné si čokoľvek nosiť. Suroviny, kuchynské náradie, zástery či take away boxy sú súčasťou kurzu.

O pitný režim mať núdzu nebudete - všetky nealkoholické nápoje sú zahrnuté v cene. Za poplatok sú alkoholické nápoje ako pivo či víno slovenskej aj svetovej produkcie, ktoré nájdete v našej ponuke. Na mieste majú účastníci tiež možnosť zakúpiť si koreniny a ingrediencie, ktoré používame aj na našich kurzoch. Platba je možná priamo u kuchára pred alebo po kurze - v hotovosti.

Všetky recepty vám po uskutočnení vášho kurzu varenia zašleme emailom do 5 nasledujúcich dní.
Čo o kurzoch hovoria ich účastníci?


Výborné kurzy varenia. Určite odporúčam pre jednotlivcov, páry, aj pre skupiny. Vzdelávať sa máme celý život a naučiť sa nový recept na jedlo, ktoré vám vždy chutilo v reštike a doma ste sa ho báli skúsiť je skvele strávený čas.
Naučíte sa, dobre sa najete, zabavíte - skvelé na príjemný večer. Páči sa mi rôznorodosť kurzov a kuchýň, ktoré si viete vyskúšať, príjemné pracovné prostredie a skvelí kuchári a kuchárky.
Naposledy sme boli na "Cesta okolo sveta" so šéfkuchárom Marošom a atmosféra bola úžasná, jedlo výborné (veď sme si ho varili pod dozorom sami ) a máme len tie najlepšie spomienky a skúsenosti. Ďakujeme! :)
Katarína

Ďakujem za skvelý zážitok…
Bol som prvý krat (dostal somto ako darček k narodkám)
a bolo to super. Výborný lektor, výborne steaky a ešte som
sa aj bombovo na/prejedol. :)
Určite by som vyskúšal aj ďalší kurz.
Vlado

S kolegynkami
sme absolvovali kurz
Francúzska kuchyňa pre
milovníkov jedla a vína
PREMIUM Plus.
Bola som prvýkrát a bola som
nadmieru spokojná - príjemná
atmosféra, profesionalita vo
všetkých detailoch, pán
kuchár "prezrádzal" aj tajné
grify receptov, ochotne a
milo nás sprevádzal celým
večerom.
Vínka, ktoré sme
ochutnávali, boli skvelé.
Celý večer sme si užili,
relaxovali pri výnimočnom
jedle a vínku a ešte sme sa
aj naučili ako jedlá
pripraviť. Určite si
zopakujem, je z čoho vyberať
.
:)
Mária

Ďakujeme za
perfektne strávené
popoludnie v príjemnej
spoločnosti a so skvelým
jedlom. :)
Na
kurze domácej indickej
kuchyne sme sa veľa
naučili
a určite vyskúšame aj ďalšie
kurzy z pestrej ponuky,
ktorú Chefparade
ponúka!
Zuzana

Skvelé kurzy,
príjemná atmosféra a
vynikajúce jedlo.
Zatiaľ som bola na dvoch
(španielska kuchyňa, mini
pavlovky) a určite neboli
posledné.
Odporúčam naozaj každému +
super aj ako nápad na darček
pre niekoho
blízkeho.
Nikola
Najčastejšie otázky

- Ako teraz prebiehajú kurzy varenia Chefparade v súvislosti s pandémiou Covid-19?
-
Kurzy varenia aktuálne prebiehajú v bežnom režime bez odmedzení.
- Môžem prísť na kurz sám?
-
Samozrejme. Účastníci kurzu varenia sú rozdelení do dvojíc, v ktorých budú variť. Ak sa rozhodnete prísť vo dvojici, obaja účastníci kurzu platia plnú sumu za účasť na kurze varenia.
- Kedy zverejníte ďalšie termíny kurzov varenia?
-
Termíny nových kurzov vypisujeme pravidelne po 15. dni v mesiaci, vždy na nasledujúci mesiac.