Wok, wok, wok
Viete čím sa wok odlišuje od bežnej panvice? Wok sa dokáže rozohriať na veľmi vysokú teplotu, čím sa skráti čas varenia a jedlo bude chutiť lepšie a lahodnejšie. Svojím špecifickým tvarom uľahčuje miešanie a pridávanie ingrediencií. Je to snáď najvšestrannejší riad v kuchyni na prípravu ázijských špecialít. Je určený nielen na klasické stir-fry, ale tým, že predstavuje hlbokú nádobu a panvicu v jednom, používa sa aj napríklad na varenie v pare, vysmážanie, opekanie, pošírovanie, varenie, dusenie alebo prípravu polievok či dlho varených jedál (slow cooking). Využitie je naozaj pestré.
Príďte sa k nám naučiť, ako wok používať ako profesionál a ako v ňom dokonale pripraviť hydinu, hovädzinu, morské plody a rezance! Na kurze sa spolu s našim šéfkuchárom naučíte, ako si pripraviť singapurské rezance s krevetami, bambusovými výhonkami a množstvom chrumkavej zeleniny. Zistíte, ako správne uvariť hovädzie mäso vo woku – vyskúšate netradičný a jemne pikantný recept – Hovädzie so zeleným korením v kokosovom mlieku. Ďalšou bleskovkou budú ryžové rezance s tofu a arašidovým maslom a na záver zistíme, ako urobiť delikátne kurča – stir fry kura s mandľami a brokolicou s exotickým čínskym korením, zázvorom a cherry octom. Počas kurzu si vyskúšate prípravu jedál vo wokových panviciach značky Delimano. Varenie vo woku nie je len zábavné, ale hlavne zdravé. Pri rýchlej príprave si potraviny zachovávajú maximum prirodzených živín a vitamínov. Ak obľubujete zdravé a rýchle jedlá, tento kurz je určený presne pre vás. Neváhajte a zarezervujte si svoj termín čím skôr.
Termín: 30. mája 2022, pondelok, 17:00
Miesto konania: BRATISLAVA, Miletičova 60
Doba trvania: 3,5 - 4 hodiny
Cena: 79 Eur
Kuchár: Maroš Buberník