Vietnamská kuchyňa
Vietnamská kuchyňa je považovaná za jednu z najzdravších kuchýň sveta, jedlá obsahujú veľa čerstvých korenín, zeleniny, morských plodov a sú postavené na tradičnom spôsobe úpravy. Vedeli ste, že Vietnam je najväčším producentom kešu orieškov na svete? A zároveň je aj najlepším miestom pre milovníkov kávy, keďže táto krajina je druhým najväčším producentom kávy na svete. Vietnam sa môže popýšiť aj rôznymi extravagantnými lahôdkami, ktoré v našincoch nevzbudzujú veľa dôvery, skôr vyžadujú prekonanie predsudkov pri konzumovaní. Takouto špecialitou je napríklad aj hadie víno (naložený had v ryžovom víne), ktoré sa tu tradične pije pre vitalitu, zdravie a obnovovacie účinky.
Nebojte sa, žiadne hadie víno na vás u nás nečaká. My sme si pre vás pripravili iba vychytené špeciality, ktoré lákajú ku konzumácii hneď na prvý pohľad! Ochutnáte a naučíte sa pripraviť jednou z najznámejších lahôdok Vietnamu, ktorá výnimočne chutí a zároveň je aj veľmi zdravá – svetoznáma polievka Pho Bo, ktorá je vynikajúcim liekom napríklad pri prechladnutí. Jarné rolky nájdeme v rôznych kuchyniach a sú veľmi obľúbené. Ale Vietnam je jediná krajina, kde sa tieto rolky pripravujú a podávajú čerstvé – tepelne neupravené. My sa presne túto špecialitu naučíme pripravovať Goi Cuori – studené jarné závitky s krevetami v ryžovom papieri báhn da nem s dipom. Ďalšiu špecialitu, ktorú nemôžeme v spojitosti s Vietnamom vynechať, je jedlo s rezancami: Bun Bo Nam Bo - hovädzie mäso s ustricovou omáčkou, rezancami a čerstvou zeleninou. Na záver si pripravíme a ochutnáme lahodný mangovo-pomarančový dezert.
Termín: 9. júna 2022, štvrtok, 17:00
Miesto konania: BRATISLAVA, Miletičova 60
Doba trvania: 3,5 - 4 hodiny
Cena: 79 Eur
Kuchár: Martin Pollák