Thajská kuchyňa
Thajsko je vychýrenou dovolenkovou destináciou a svojou rovnako výnimočnou kuchyňou isto očarí aj vás. Thajské jedlo je veľmi lahodné a vždy pozostáva z vyváženosti všetkých piatich elementov: ostrosť, kyslosť, sladkosť, slanosť, horkosť. Zaujímavosťou je, že nič tu nie je pečené! V Thajsku sa rúra vidí v domácnostiach len zriedkavo, na dokonalé národné jedlo postačí horúci wok alebo gril.
V našom kurze sa naučíme, ako pripraviť to najlepšie z lokálnych špecialít. Začneme svetoznámou Tom Kha Kai polievkou – výborná polievka s kokosovým mliekom a plnou chuťou, pokračujeme hovädzím satay - lákavá chuť hovädzieho mäsa upravená podľa špeciálneho jávskeho receptu dochutená vlastnoručne vyrobeným arašidovým maslom. A potešíme aj naše oči – thajský šalát z čiernej ryže, ktorý si pripravíme ako ďalší chod, si získal obľubu medzi gurmánmi práve pre svoju neobvyklú chuť a krásne farby. Na záver sa môžete tešiť naozaj na netradičný thaiský dezert. Thaiské dezerty sú jedinečné v tom, že pozostávajú väčšinou z kokosových produktov a čerstvého ovocia, oproti zvyčajnému základu z múky a smotany. Môžete sa tešiť na geniálne kokosové palacinky s ananásom – s nezabudnuteľnou a výrazne návykovou chuťou a prekvapením vo vnútri. Thajčania veria, že jedenie jedla osamote prináša nešťastie a preferujú zdieľanie svojho jedla s ostatnými. Rovnako aj my si svoje dobroty po kurze vychutnáme za spoločným stolom – pre istotu.
Termín: 20. júna 2022, pondelok, 17:00
Miesto konania: BRATISLAVA, Miletičova 60
Doba trvania: 3,5 - 4 hodiny
Cena: 79 Eur
Kuchár: Martin Krajčovič