Sushi

Sushi (japonsky: 寿司) je slovo, ktoré netreba prekladať, a predsa v celom svete vedia, o čo ide. Svedčí o tom aj fakt, že kurz sushi je u nás jedným z najobľúbenejších kurzov! Vedeli ste, že prvé zmienky o sushi pochádzajú už z roku 718 n. l.? V časoch, keď neexistovali chladničky, používal sa tento spôsob na skladovanie surových rýb. Ich nasolené časti sa obaľovali do fermentovanej ryže, aby v nej dozreli. Ale pozor, pôvodne sa ryža vyhadzovala a konzumovala sa len samotná ryba. Až neskôr začali Japonci jesť ryžu rovnako ako rybu.

Dnes sa populárne japonské jedlo pripravuje z varenej ryže (nišiki) zmiešanej s octom (shari) a kombinácie ingrediencií ako ryby, morské plody, morská tráva, či zelenina. Rovnako dôležité pri servírovaní sú aj omáčky, do ktorých sa sushi namáča. Najobľúbenejšia je zmes sójovej omáčky a japonského ostrého zeleného chrenu – wasabi. Pri servírovaní by nemal chýbať ani nakladaný zázvor. Sushi sa stalo obľúbeným po celom svete nielen pre svoju netradičnosť, ale tiež vysokú výživovú hodnotu. Je zdrojom kvalitných bielkovín, nenasýtených kyselín, jódu, proteínov, minerálov a zároveň obsahuje málo tuku a kalórií. Vedeli ste, že v Tokiu existuje sushi univerzita?

Príďte sa ku nám presvedčiť, že ho dokážete pripraviť aj vy! Kurz začneme tradičným skvostom japonskej kuchyne – Miso polievkou. Plynulo pokračujeme priamo k sushi lahôdkam: Maki s avokádom, lososom, zeleninou, Uramaki – california v sezame s náplňou s uhorky, lososa a majonézy. Môžete sa tešiť aj na netradičnejší tvar sushi – Temaki – kornútok plnený s lososovým tatarákom a listovým šalátom a na úplný záver potešíme mlsné jazýčky chrumkavou banánovou Tempurou. Kurzom sushi Vás prevedie skúsený šéfkuchár a sushiman a povie vám všetko čo vás v súvislosti so sushi zaujíma.

KURZY VARENIA ŠTANDARD
Zážitok s nezabudnuteľnou atmosférou, nové znalosti, chute a vône, skúsení šéfkuchári/ky. V cene kurzu ŠTANDARD je zahrnuté:
– neobmedzená konzumácia nealko nápojov, citronády, čaju a kávy počas kurzu
– kulinársky certifikát o úspešnom absolvovaní kurzu

  • Termín: 18. júna 2019, utorok, 17:00
  • Miesto konania: BRATISLAVA, Miletičova 60
  • Doba trvania: 3,5 - 4 hodiny
  • Cena: 69 Eur
  • Kuchár: Martin Pollák

waiting list "Kurz je už obsadený. Môžete sa však prihlásiť do Waiting list-u a ak budeme mať voľné miesto, budeme vás kontaktovať."

Kontaktné údaje

Meno
Priezvisko
Telefón
Email
Boli ste zaradený na waiting list
CHYBA:
Prečo si vybrať kurz varenia v Chefparade
Od roku 2011,

6 rokov tradície

na slovenskom trhu

Viac než

15 000 spokojných účastníkov

na kurzoch varenia

Usporiadaných viac než

1000 firemných akcií

v našich priestoroch

Viac než

300 outdoor eventov

po celom Slovensku