Sushi

Sushi (japonsky: 寿司) je slovo, ktoré netreba prekladať, a predsa v celom svete vedia, o čo ide. Svedčí o tom aj fakt, že kurz sushi je u nás jedným z najobľúbenejších kurzov! Vedeli ste, že prvé zmienky o sushi pochádzajú už z roku 718 n. l.? V časoch, keď neexistovali chladničky, používal sa tento spôsob na skladovanie surových rýb. Ich nasolené časti sa obaľovali do fermentovanej ryže, aby v nej dozreli. Ale pozor, pôvodne sa ryža vyhadzovala a konzumovala sa len samotná ryba. Až neskôr začali Japonci jesť ryžu rovnako ako rybu. Dnes sa populárne japonské jedlo pripravuje z varenej ryže (nišiki) zmiešanej s octom (shari) a kombinácie ingrediencií ako ryby, morské plody, morská tráva, či zelenina. Rovnako dôležité pri servírovaní sú aj omáčky, do ktorých sa sushi namáča. Najobľúbenejšia je zmes sójovej omáčky a japonského ostrého zeleného chrenu – wasabi. Pri servírovaní by nemal chýbať ani nakladaný zázvor. Sushi sa stalo obľúbeným po celom svete nielen pre svoju netradičnosť, ale tiež vysokú výživovú hodnotu. Je zdrojom kvalitných bielkovín, nenasýtených kyselín, jódu, proteínov, minerálov a zároveň obsahuje málo tuku a kalórií. Vedeli ste, že v Tokiu existuje sushi univerzita? Príďte sa ku nám presvedčiť, že ho dokážete pripraviť aj vy! Kurz začneme tradičným skvostom japonskej kuchyne – Miso polievkou. Plynulo pokračujeme priamo k sushi lahôdkam: Maki s avokádom, lososom, zeleninou, Uramaki – california v sezame s náplňou s uhorky, lososa a majonézy. Môžete sa tešiť aj na netradičnejší tvar sushi – Temaki – kornútok plnený s lososovým tatarákom a listovým šalátom a na úplný záver potešíme mlsné jazýčky chrumkavou banánovou Tempurou. Kurzom sushi Vás prevedie skúsený šéfkuchár a sushiman a povie Vám všetko čo Vás v súvislosti so sushi zaujíma.

KURZY VARENIA ŠTANDARD
Zážitok s nezabudnuteľnou atmosférou, nové znalosti, chute a vône, skúsení šéfkuchári/ky. Samozrejmosťou sú nealko nápoje v cene ako aj certifikát o úspešnom absolvovaní kurzu.

  • Termín: 18. januára 2019, piatok, 18:00
  • Miesto konania: BRATISLAVA, Košická 58
  • Doba trvania: 3,5 - 4 hodiny
  • Cena: 69 Eur
  • Kuchár: Martin Pollák

Objednávkový formulár


Kontaktné údaje

Meno
Priezvisko
Telefón
Email

Fakturačné údaje

Ulica / Číslo
Mesto
PSČ
Názov firmy
IČO
DIČ
Zľavový kód

Spôsob úhrady

Bankový prevod

Emailom od nás dostanete pokyny k platbe, ktorú zadáte prostredníctvom vašej banky. Ak si želáte zaslať darčekový poukaz obratom, prosím, zašlite nám potvrdenie o úhrade na kontaktný e-mail uvedený v potvrdení objednávky.

Zadajte kód
Celková suma: 69 Eur

Ak máte akýkúkoľvek otázku, navštívte prosím našu stránku FAQ alebo nás kontaktujte na emailovej adrese izabela@chefparade.sk, prípadne volajte na tel.: +421 948 234 553

Rezervácia úspešne odoslaná
CHYBA:
ĎAKUJEME za odoslanie.
Ideme na to
Doplatok na mieste konania:
Prečo si vybrať kurz varenia v Chefparade
Od roku 2011,

6 rokov tradície

na slovenskom trhu

Viac než

15 000 spokojných účastníkov

na kurzoch varenia

Usporiadaných viac než

1000 firemných akcií

v našich priestoroch

Viac než

300 outdoor eventov

po celom Slovensku