Rakúska kuchyňa
Vedeli ste, že viedenský rezeň má svoj pôvod v Taliansku?
Toto a mnoho ďalších poznatkov z rakúskej kulinárie vám priblíži naša lektorka Deniska, ktorá má túto krajinu precestovanú krížom, krážom a okrem toho, že pracovala v rakúskej reštaurácii aj v alpskon hoteli chodí často na kulinárske výlety do tejto krajiny známej vínom, marhuľovými sadmi, tekvicami, tekvicovým olejom a nepochybne dezertami či výbornou viedenskou kávou.
Rakúska kuchyňa je z čias Rakúsko - Uhorska ovplyvnená jedlami krajín, ktoré do tejto ríše patrili.
Veď rakúšanmi obľúbené zemiaky pripravujú aj ako predjedlo, hlavné jedlo, do polievky, na šalát, podobne ako na Slovensku či v Maďarsku. My si pripravíme výbornú viedenskú zemiakovú polievku, ktorú rýchlo a chutne uvaríte doma a tiež zemiakový šalát ako prílohu k rezňu. Týmto sa ale naše rakúske menu len začína, lebo ďalšou rakúšanmi veľmi obľúbenou ingerdienciou je tekvicový olej! Rakúšania ho používaju veľmi často a v reštauráciách je bežne na stole spolu so solničkou a koreničkou.
Rakúšania tento olej vyrábajú a sú naň právom hrdý, lebo jeho orieškovú chuť si určite zamilujete. Každoročne sa vo viacerých mestách v Rakúsku konajú aj tekvicové slávnosti. My si spravíme výborný šalát s pečenou tekvicou, pridáme aj tekvicový olej a opražené tekvicové semienka, ktoré sú veľmi zdravé.
A čo by to bola rakúska kulinária bez dezertu? My si na kurze pripravíme obľúbený dezert cisára Františka Jozefa I. manžela Elisabeth Bavorskej po ktorom dostal aj meno- Cisárske trhanec. Chutný dezert s hrozienkami a omáčkou zo sliviek prevoňaných klinčekmi a škoricou.
Tak sa poďte s nami vydať na chutnú a voňavú cestu do rakúskej kuchyne.
Termín: 28. júna 2022, utorok, 17:00
Miesto konania: BRATISLAVA, Miletičova 60
Doba trvania: 3,5 - 4 hodiny
Cena: 79 Eur
Kuchár: Denisa Vinczeová