Príprava vianočných oblátok

Na našom kurze sa naučíme piecť tradičné vianočné oblátky, trubičky a malé slané oblátky. Ukážeme si správnu techniku pečenia oblátok. Naučíme sa ako sa stáčajú vianočné trubičky a nakoniec si upečieme malé slané oblátky, ktoré sú vhodné napr. ako pochutina k vínu. Oblátky sú už dlhé roky tradíciou na našom Vianočnom stole, začíname s nimi prvý chod štedrovečerného menu.
Z historických záznamov vieme, že na Slovensku do 18. storočia piekli vianočné oblátky kňazi. Neskôr to prevzali učitelia. Do rodín ich roznášali žiaci. Pre každého obyvateľa upiekli 2až tri oblátky. Začalo sa piecť na Luciu alebo už na začiatku adventu. Oblátky sa piekli v ťažkých kliešťach na peci. Bolo to veľmi náročné. No my sa naučíme piecť oblátky a trubičky na elektrických strojoch, ktoré sa používajú dnes a práca na nich je už ľahšia, aj keď nie vždy jednoduchá.

  • Termín: 4. decembra 2021, sobota, 10:00
  • Miesto konania: BRATISLAVA, Miletičova 60
  • Doba trvania: 3,5 - 4 hodiny
  • Cena: 59 Eur
  • Kuchár: Chefparade

waiting list "Kurz je už obsadený. Môžete sa však prihlásiť do Waiting list-u a ak budeme mať voľné miesto, budeme vás kontaktovať."

Kontaktné údaje

Meno
Priezvisko
Telefón
Email
Boli ste zaradený na waiting list
CHYBA:
Prečo si vybrať kurz varenia v Chefparade
Od roku 2011,

10 rokov tradície

na slovenskom trhu

Viac než

15 000 spokojných účastníkov

na kurzoch varenia

Usporiadaných viac než

1000 firemných akcií

v našich priestoroch

Viac než

300 outdoor eventov

po celom Slovensku