Makrónky

Francúzske makrónky sú celosvetovo veľmi populárnou sladkosťou a v Paríži sú dokonca najpredávanejším dezertom, ktorý prebije aj také francúzske esá ako Éclair (jemné plnené rožteky z odpaľovaného cesta) či Gateaux (dokonalé francúzske zákusky elegantného vzhľadu, pozostávajúce z viacerých tenkých vrstiev, plnené jemnou penovou plnkou). Makrónky majú veľmi zaujímavú históriu. Prvá makrónka pochádza skôr z Talianska ako z Francúzska a priniesol ju v r. 1533 šéfkuchár talianskej šľachtičnej (neskôr kráľovnej Francúzska) Kataríne De Medici. V Nancy sa údajne vnučka Kataríny De Medici zachránila pred hladom jedením makróniek. Mesto Nancy sa stalo populárnym pre svoje makrónky po tom, čo dve mníšky, žiadajúce o azyl počas Francúzskej revolúcie piekli makrónky, aby nimi zaplatili za bývanie. Ich recept zostáva tajomstvom po vyše 200 rokov a dodnes sa v tomto meste podľa neho pečie a predáva. Zaujímavé je, že pôvodná makrónka bola koláčikom bez náplne a v tejto forme sa v mnohých francúzskych mestách predáva dodnes. Významný moment, ktorý z makróniek spravil snáď najvyhľadávanejší a najluxusnejší dezert medzi bohatými a šľachticmi sa odohral v roku 1660 v Saint-Jean-de-Luz. Tu sa konala svadba Márie Terézie a Ľudovíta XIV. Čerstvé makrónky tu boli servírované ako jediné výnimočné jedlo večera! Poďte sa s našou profesionálnou cukrárkou Katkou naučiť ako si tento luxusný a neobyčajný dezert vytvoriť vlastnoručne! Tieto lahodné mandľové koláčiky rôznych farieb a príchutí, plnené fantastickým krémom, upútajú pozornosť všade kde sa objavia. Pozor, ich výroba nie je jednoduchá, je to priam alchýmia. Záleží snáď úplne na všetkom – na váhe surovín, ich teplote, teplote pri príprave, koľkokrát ste cesto pomiešali a snáď aj na tom, či vonku prší... Avšak naša Katka Vás všetko naučí, prezradí Vám svoje najobľúbenejšie náplne a Vy potom môžete rovnako ako Parížania ohurovať svojich blízkych alebo hostí týmto nevídaným, vlastnoručne vyrobeným nóbl dezertom!

KURZY VARENIA ŠTANDARD
Zážitok s nezabudnuteľnou atmosférou, nové znalosti, chute a vône, skúsení šéfkuchári/ky. Samozrejmosťou sú nealko nápoje v cene ako aj certifikát o úspešnom absolvovaní kurzu.

  • Termín: 17. januára 2019, štvrtok, 18:00
  • Miesto konania: BRATISLAVA, Košická 58
  • Doba trvania: 3,5 - 4 hodiny
  • Cena: 69 Eur
  • Kuchár: Zuzana di Candido

Objednávkový formulár


Kontaktné údaje

Meno
Priezvisko
Telefón
Email

Fakturačné údaje

Ulica / Číslo
Mesto
PSČ
Názov firmy
IČO
DIČ
Zľavový kód

Spôsob úhrady

Bankový prevod

Emailom od nás dostanete pokyny k platbe, ktorú zadáte prostredníctvom vašej banky. Ak si želáte zaslať darčekový poukaz obratom, prosím, zašlite nám potvrdenie o úhrade na kontaktný e-mail uvedený v potvrdení objednávky.

Zadajte kód
Celková suma: 69 Eur

Ak máte akýkúkoľvek otázku, navštívte prosím našu stránku FAQ alebo nás kontaktujte na emailovej adrese izabela@chefparade.sk, prípadne volajte na tel.: +421 948 234 553

Rezervácia úspešne odoslaná
CHYBA:
ĎAKUJEME za odoslanie.
Ideme na to
Doplatok na mieste konania:
Prečo si vybrať kurz varenia v Chefparade
Od roku 2011,

6 rokov tradície

na slovenskom trhu

Viac než

15 000 spokojných účastníkov

na kurzoch varenia

Usporiadaných viac než

1000 firemných akcií

v našich priestoroch

Viac než

300 outdoor eventov

po celom Slovensku