Francúzske maslové croissanty & Tartlet

Francúzske croissanty - toto obľúbené európske raňajkové pečivo v tvare polmesiaca miluje snáď každý. Chrumkavé krehučké laminované maslové pečivo, pochádza vlastne z Rakúska a vzniklo pravdepodobne niekedy v 13tom storočí. Legendy hovoria že croissant bol vytvorený na počesť rakúskeho víťazstva nad Turkami a bol vymodelovaný podľa mesiaca na tureckej vlajke. Hovorí sa, že francúzska kráľovná Mária Antoinette sa zaslúžila o preniknutie croisantov do Francúzska. Od roku 1920 sa stali francúzskym národným produktom a patria medzi pýchu Francúzska rovnako ako bagety. Jedna z najvychytentejších cukrární Landurée na Champs Elysées, ktorá je svetoznáma kvôli svojim makrónkam, servíruje aj naozaj prvotriedne croissanty. Príďte sa ku nám naučiť, ako vyrobiť pravé francúzske maslové croissanty! Na kurze budete pripravovať neplnené a plnené tou najkvalitnejšou čokoládou - pravou belgickou čokoládou Callebaut s obsahom pravého kakaového masla s nezameniteľnou chuťou a vlastnosťami.

Spolu s croissantami vás naučíme aj ďalšiu francúzsku lahôdku – ovocný tart, ktorý vo svojej zmenšenej verzii – minitartaletky – patrí medzi najpredávanejšie dezerty v Paríži hneď po Makrónkach, Éclair a Mille-feuille. Ide o lahodný koláčik z tenkého maslového základu, naplnený krémom a na vrchu ozdobený ovocím. Je to veľmi variabilný dezert, ktorý jednoducho premeníte podľa sezónneho ovocia. Francúzi dokážu každý dezert posunúť na vyššiu úroveň, rovnako aj minitartaletky môžu mať napríklad citrónové meringue ako vrchnú vrstvu a vyzerajú úplne neodolateľne... ale o tom a o mnohých iných veciach sa už viac dozviete na našom kurze od tých najpovolanejších – našich cukrárskych šéfkuchárov.

KURZY VARENIA ŠTANDARD
Zážitok s nezabudnuteľnou atmosférou, nové znalosti, chute a vône, skúsení šéfkuchári/ky. V cene kurzu ŠTANDARD je zahrnuté:
– neobmedzená konzumácia nealko nápojov, citronády, čaju a kávy počas kurzu
– kulinársky certifikát o úspešnom absolvovaní kurzu

  • Termín: 10. mája 2020, nedeľa, 09:00
  • Miesto konania: BRATISLAVA, Miletičova 60
  • Doba trvania: 4 - 5 hodiny
  • Cena: 89 Eur
  • Kuchár: Zuzana di Candido

waiting list "Kurz je už obsadený. Môžete sa však prihlásiť do Waiting list-u a ak budeme mať voľné miesto, budeme vás kontaktovať."

Kontaktné údaje

Meno
Priezvisko
Telefón
Email
Boli ste zaradený na waiting list
CHYBA:
Prečo si vybrať kurz varenia v Chefparade
Od roku 2011,

8 rokov tradície

na slovenskom trhu

Viac než

15 000 spokojných účastníkov

na kurzoch varenia

Usporiadaných viac než

1000 firemných akcií

v našich priestoroch

Viac než

300 outdoor eventov

po celom Slovensku