Francúzske maslové croissanty & Tartlet PREMIUM Plus
Francúzske croissanty - toto obľúbené európske raňajkové pečivo v tvare polmesiaca miluje snáď každý. Chrumkavé krehučké laminované maslové pečivo, pochádza vlastne z Rakúska a vzniklo pravdepodobne niekedy v 13tom storočí. Legendy hovoria že croissant bol vytvorený na počesť rakúskeho víťazstva nad Turkami a bol vymodelovaný podľa mesiaca na tureckej vlajke. Hovorí sa, že francúzska kráľovná Mária Antoinette sa zaslúžila o preniknutie croisantov do Francúzska. Od roku 1920 sa stali francúzskym národným produktom a patria medzi pýchu Francúzska rovnako ako bagety. Jedna z najvychytentejších cukrární Landurée na Champs Elysées, ktorá je svetoznáma kvôli svojim makrónkam, servíruje aj naozaj prvotriedne croissanty. Príďte sa ku nám naučiť, ako vyrobiť pravé francúzske maslové croissanty! Na kurze budete pripravovať neplnené a plnené tou najkvalitnejšou čokoládou - pravou belgickou čokoládou Callebaut s obsahom pravého kakaového masla s nezameniteľnou chuťou a vlastnosťami.
Spolu s croissantami vás naučíme aj ďalšiu francúzsku lahôdku – ovocný tart, ktorý vo svojej zmenšenej verzii – minitartaletky – patrí medzi najpredávanejšie dezerty v Paríži hneď po Makrónkach, Éclair a Mille-feuille. Ide o lahodný koláčik z tenkého maslového základu, naplnený krémom a na vrchu ozdobený ovocím. Je to veľmi variabilný dezert, ktorý jednoducho premeníte podľa sezónneho ovocia. Francúzi dokážu každý dezert posunúť na vyššiu úroveň, rovnako aj minitartaletky môžu mať napríklad citrónové meringue ako vrchnú vrstvu a vyzerajú úplne neodolateľne... ale o tom a o mnohých iných veciach sa už viac dozviete na našom kurze od tých najpovolanejších – našich cukrárskych šéfkuchárov.
KURZY VARENIA ŠTANDARD
Zážitok s nezabudnuteľnou atmosférou, nové znalosti, chute a vône, skúsení šéfkuchári/ky. V cene kurzu ŠTANDARD je zahrnuté:
– neobmedzená konzumácia nealko nápojov, citronády, čaju a kávy počas kurzu
– kulinársky certifikát o úspešnom absolvovaní kurzu
Termín: 27. februára 2021, sobota, 09:00
Miesto konania: BRATISLAVA, Miletičova 60
Doba trvania: 4 - 5 hodiny
Cena: 89 Eur
Kuchár: Zuzana di Candido