Francúzske dezerty

Odpaľované cesto býva často v našich končinách považované za veľmi náročné, začiatočníci v pečení sa mu oblúkom vyhýbajú a aj tí čo o pečení čo-to vedia, si ho zvyčajne nevyberajú s obľubou. Vo Francúzsku však tieto tradičné dezerty patria k najvychytenejším a najlákavejším, najviac predávaným a v každom prípade aj najlahodnejším. Francúzi môžu byť vďační za túto lahôdku Kataríne De Medici, ktorá niekoľko receptov, vrátane receptu na odpaľované cesto a Profiterolky, priniesla do Francúzska z Toskánska. Na našom kurze sa naučíte presný návod ako si pripraviť dokonalé dezerty z odpaľovaného cesta s francúzskou ľahkosťou – vlastnoručne. Nielenže sa tohto cesta už prestanete báť, ale si ho po kurze u nás pravdepodobne budete vyberať s radosťou, keď budete premýšľať, akým sexi dezertom prekvapiť svojich blízkych. Na kurze pôjdeme od základov. Najprv sa naučíte ako pripraviť dokonalé základné odpaľované cesto, ktoré sa pri dodržaní základných krokov vždy vydarí, potom si elegantnou francúzskou techniku Craquelin (krakelin) ukážete ako základný dezert povýšiť na nebesky chrumkavú, úplne novú úroveň. Čakajú Vás recepty a presné postupy na TOP francúzske a najpredávanejšie špeciality ako Éclair – jemné vanilkové rožteky plnené lahodným krémom a poliate čokoládou. Doslovný preklad „éclair“ z francúzštiny je „blesk“ a predpokladá sa, že sa vzťahuje na rýchlosť, akou tento dezert mizne po naservírovaní. Ďalšou špecialitou bude Paris-Brest – tento tradičný dezert vznikol pri príležitosti významného cyklistického závodu Paríž – Brest - Paríž a tvar kruhu tohto fantastického dezertu plneného pralinkovým krémom, symbolizuje tvarom koleso bicykla. No a do tretice to budú Choux – profiterolky plnené 3 druhmi lahodných krémov. Získate recepty a presné postupy ako vyrobiť tradičné náplne ako Krém Patisserie - typický krém pre náplň napríklad profiteroliek a vanilkových rožkov a iných plnených dezertov, alebo Pralinkovú pastu - základ pre lahodná náplň do Paris Brest venčekov, makróniek, laskóniek, koláčov a pod. A poslednou špecialitou, bude presný návod na Fondant polevu jedinečnej chuti bez konzervantov, a všetky Vaše domáce dezerty môžu vďaka nej získať nové dimenzie. Príďte si k nám po zručnosti a vychytávky, ktoré v žiadnych knihách nenájdete!

KURZY VARENIA ŠTANDARD
Zážitok s nezabudnuteľnou atmosférou, nové znalosti, chute a vône, skúsení šéfkuchári/ky. Samozrejmosťou sú nealko nápoje v cene ako aj certifikát o úspešnom absolvovaní kurzu.

  • Termín: 16. decembra 2018, nedeľa, 09:00
  • Miesto konania: BRATISLAVA, Košická 58
  • Doba trvania: 4 - 5 hodiny
  • Cena: 69 Eur
  • Kuchár: Zuzana di Candido

Objednávkový formulár


Kontaktné údaje

Meno
Priezvisko
Telefón
Email

Fakturačné údaje

Ulica / Číslo
Mesto
PSČ
Názov firmy
IČO
DIČ
Zľavový kód

Spôsob úhrady

Bankový prevod

Emailom od nás dostanete pokyny k platbe, ktorú zadáte prostredníctvom vašej banky. Ak si želáte zaslať darčekový poukaz obratom, prosím, zašlite nám potvrdenie o úhrade na kontaktný e-mail uvedený v potvrdení objednávky.

Zadajte kód
Celková suma: 69 Eur

Ak máte akýkúkoľvek otázku, navštívte prosím našu stránku FAQ alebo nás kontaktujte na emailovej adrese izabela@chefparade.sk, prípadne volajte na tel.: +421 948 234 553

Rezervácia úspešne odoslaná
CHYBA:
ĎAKUJEME za odoslanie.
Ideme na to
Doplatok na mieste konania:
Prečo si vybrať kurz varenia v Chefparade
Od roku 2011,

6 rokov tradície

na slovenskom trhu

Viac než

15 000 spokojných účastníkov

na kurzoch varenia

Usporiadaných viac než

1000 firemných akcií

v našich priestoroch

Viac než

300 outdoor eventov

po celom Slovensku