Francúzske dezerty z odpaľovaného cesta
Odpaľované cesto býva často v našich končinách považované za veľmi náročné, začiatočníci v pečení sa mu oblúkom vyhýbajú a aj tí, čo o pečení čo-to vedia, si ho zvyčajne nevyberajú s obľubou. Vo Francúzsku však tieto tradičné dezerty patria k najvychytenejším a najlákavejším, najviac predávaným a v každom prípade aj najlahodnejším. Francúzi môžu vďačiť za túto lahôdku Kataríne De Medici, ktorá niekoľko receptov, vrátane receptu na odpaľované cesto a profiterolky, priniesla do Francúzska z Toskánska.
Na našom kurze sa naučíte presný návod ako si pripraviť dokonalé dezerty z odpaľovaného cesta s francúzskou ľahkosťou – vlastnoručne. Nielenže sa tohto cesta už prestanete báť, ale si ho po kurze u nás pravdepodobne budete vyberať s radosťou, keď budete premýšľať, akým sexi dezertom prekvapiť svojich blízkych. Na kurze pôjdeme od základov. Najprv sa naučíte ako pripraviť dokonalé odpaľované cesto, ktoré sa pri dodržaní základných krokov vždy vydarí, potom si elegantnou francúzskou techniku craquelin (krakelin) ukážeme ako základný dezert povýšiť na nebesky chrumkavú, úplne novú úroveň.
Čakajú vás recepty a presné postupy na TOP francúzske a najpredávanejšie špeciality Paris-Brest – tento tradičný dezert vznikol pri príležitosti významného cyklistického závodu Paríž-Brest-Paríž a tvar kruhu tohto fantastického dezertu plneného pralinkovým krémom, symbolizuje koleso bicykla. No a do tretice to sú choux – profiterolky plnené 2 druhmi lahodných krémov. Získate recepty a presné postupy ako vyrobiť tradičné náplne ako krém Mouselline - typický krém pre náplň napríklad profiteroliek a vanilkových rožkov a iných plnených dezertov. Príďte si k nám po zručnosti a vychytávky, ktoré v žiadnych knihách nenájdete!
Termín: 14. júna 2022, utorok, 17:00
Miesto konania: BRATISLAVA, Miletičova 60
Doba trvania: 3,5 - 4 hodiny
Cena: 99 Eur
Kuchár: Zuzana di Candido