Kuchári, ktorí vedú kurzy v škole varenia Chefparade

 

Michal Hečko

Po kuchyni sa začal motať v roku 2005 na Malte. Vo Fortina Spa Resort 5*– Taste restaurant so zameraním na vietnamskú a stredomorskú kuchyňu – sa vypracoval od commis chef cez chef de partie. Šéfkuchárčinu okúsil v Brazílskej churrascarie a v Scarlet lounge. Po návrate na Slovensko pracoval v Modre v rodinnom Hoteli Sebastian. Odtiaľ prešiel do Hotela Mercure v Bratislave, kde ako šéfkuchár po Tomášovi Sikovi pôsobí dodnes. Michal je vychutnávač a špecialista na stredomorskú, francúzsku, ale aj slovenskú kuchyňu.

Martin Pollák

Je neodmysliteľnou súčasťou Chefparade tímu už od roku 2011. Svoje skúsenosti získal varením v mnohých prestížnych hoteloch a reštauráciách v Írsku, Česku a na Slovensku. Jeho tipy a triky ako uvariť chutné a vyvážené jedlo sú na nezaplatenie a sme veľmi radi, že Vám prostredníctvom našich kurzov sprostredkujeme tento kulinársky poklad. Špecializuje sa u nás na španielsku a taliansku kuchyňu, sushi a steaky.

Adam Klas

Je zástancom rýchlej a modernej kuchyne, avšak preferuje zdravú stravu. Kladie dôraz na finálny vzhľad jedla. Momentálne pôsobí ako zástupca šéfkuchára v hoteli Matyšák. Pôsobil v Rakúsku a Nemecku, kde nadobudol cenné skúsenosti v oblasti gastronómie. V roku 2011 sa zúčastnil Olympiády kuchárov a cukrárov v Erfurte, kde spolu s tímom získal bronzovú medailu. Predchádzajúce skúsenosti: Hotel Mercure Bratislava****, Restaurant Hotel Veltlin **** Poysdorf, Restaurant HoremmerHof, Nemecko. Adam u nás vedie najmä mäsové kurzy a je špecialista na ryby.

Juraj Kolárik

V kuchyni sa motal už ako chlapec. Mama je Srbka, takže rodinná kuchyňa bola ovplyvnená balkánskymi chuťami. Počas svojho zamestnania zbieral skúsenosti od kuchárov a prevádzkarov v mnohých reštauráciách nachádzajúcich sa v centre Bratislavy. Je vyhlásený tým, že vždy vie niečo nové pripraviť zo surovín, ktoré má práve poruke. Obyčajné suroviny, žiadne recepty, len správne kombinácie surovín a chutí – to je Jurajov kuchársky štýl. Juraja stretnete na kurzoch stredomorskej kuchyne, steakoch, vyzná sa i v kuchyni slovenskej, španielskej a ázijskej.

Mirka Švecová

Nadšenec do pečenia, dvorná cukrárka Chefparade tímu šéfkucharov. To je Mirka, ktorú u nás stretnete počas kulinárskych teambuildingov, ale i na kurzoch pečenia – Cupcakes, Cheesecakes, Brownies a kurze Torty s Mirkou. Tešiť sa môžete nielen na to, že sa naučíte piecť navychytenejšie dezerty, ale dozviete sa aj množstvo praktických rád, ktoré využijete pri akomkoľvek pripravovaní sladkostí a pečení. Milujú ju aj deti na detských oslavách a kurzoch varenia pre najmenších kuchárov.

Dheeru

Náš indický poklad, ktorého stretnete na kurzoch indickej kuchyne spolu s šéfkuchárom Kundánom dotvára tú pravú chuť Indie v našej škole varenia. Na jeho špecialitách si môžete pochutnať v autentickej reštaurácii Thali v Bratislave.

Mariana Furman

Mariana je úspešnou absolventkou Kiev International Pastry Academy. Pracuje ako cukrárka v hoteli Mercure pod vedením šéfkuchára Michala Hečka, ktorý je u nás tiež varený pečený. Miluje svoju prácu a robí ju s láskou. Jej najväčšou vášňou je francúzske cukrárstvo v modernom prevedení. Sníva o vlastnej cukrárni a pomaly sa jej sen začína plniť 🙂

Tomáš Žák

Medzi Tomášove kuchárske skúsenosti patria angažmá v bratislavských reštauráciách Alizé i Tulip house. Dve sezóny strávil na lodných výpravách pre viac ako 200 ľudí ako Sous chef a následne ako šéfkuchár. Poslednou jeho zastávkou bolo kuchárčenie v Bowlingovom národnom centre. Dnes pripravuje vychýrené obedy v reštaurácii Chefzone v Digital parku na Eisteinovej a v Chefparade vedie a do tajov varenia vás zavedie na kurzoch Talianskej a Francúzskej kuchyne, ktoré sú jeho srdcovkou.

Martin Krajčovič

Martin začínal v Chefparade ako horlivý účastník všetkých možných kurzov. Jeho kuchárske nadanie a vášeň si všimol náš obľúbený kuchár Martin Pollák a stal sa jeho mentorom Odvtedy patrí Martin medzi naše kuchárske stálice v oblasti ázijskej kuchyne a varenie s ním patrí medzi tie najlepšie zážitky, ktoré naša škola ponúka. Srdečnosť a hlboké znalosti o receptoch sú jeho poznávacím znamením.

Dominika Mullerová

Vyštudovala hotelovú akadémiu v Bratislave a ako kuchárka pracuje už 10 rokov. Páči sa jej, že gastronómia je veľmi rozmanitá, dá sa v nej experimentovať, ale predovšetkým nie je to len o tom, ako čo človek ochutí, ale aj o tom ako čo pripraví a naservíruje. Človek je najskôr očami, jedlo musí pekne vyzerať aj po estetickej stránke. Pracuje v Hoteli Holiday Inn. Svoje tajné triky vám prezradí na kurzoch prípravy Steakov.

Zuzana Di Candido

Pečenie bolo Zuzkinou vášňou už od detstva. Skúsenosti v gastronómii získala niekoľkoročnou praxou v zahraničí, hlavne v Austrálii, Nemecku, Švajčiarsku a Francúzsku. Posledných 7 rokov strávila v krajine najlepších svetových cukrárov, kde sa stala absolventkou známej cukrárskej školy na juhu Francúzska s titulom CAP Pâtissier. Na kurzoch pečenia sa s vami rada podelí o svoje skúsenosti a znalosti z cukrárskeho sveta.

Nataša Jankova

Večne usmiata Nataša pochádza z Ruska, vďaka čomu máte jedinečnú možnosť odhaliť tajomstvá ruskej kuchyne z prvej ruky. Takmer 2 roky žila v Londýne, a teda veľmi dobre pozná aj anglickú kuchyňu. Študovala na francúzskej kulinárskej akadémii Le Cordon Bleu London kde úspešne získala diplomy z francúzskej kulinárie.

Alžbeta Mastihubová

„Jedlo musí nielen dobre vyzerať, ale hlavne výborne chutiť“, vraví naša šéfkuchárka Alžbeta. Preferuje zdravé varianty tradičných jedál a koláčov, je špecialistkou v zdravom varení i pečení, vie naučiť výborne a chutne variť diabetikov i vegánov. V gastronómii má 20 ročnú prax. V Chefparade vedie kurzy talianskej i slovenskej kuchyne a prevedie vás i Jamieho tajomstvami.

Zděnek Michálek

Rodák z Brna pôsobil ako kuchár a šéfkuchár vo Švajčiarsku, Nemecku, Rakúsku a v Čechách, i ako šéfkuchár Hotela Bratislava. Aj keď rád varí jedlá z celého sveta, dôraz kladie najmä na sezónne využitie surovín. Rád experimentuje, skúša nové recepty a snaží sa kombinovať klasickú kuchyňu s modernou. Je absolventom Yves Thuries Culinary Academy – odbornej školy pre profesionálnych kuchárov ocenený medzinárodným certifikátom. V Chefparade škole varenia vedie hlavne kurzy Francúzskej a Talianskej kuchyne.

Ján

Janka stretnete hlavne počas vašich firemných teambuildingových akcií alebo stretávok, kde Vás nielen naučí variť, ale pobaví svojimi historkami nielen z oblasti varenia. Steaky a mäso sú jeho doménou.

Chefkuchár

Je šikovný, ovláda všetky recepty, a má bohaté skúsenosti. Chef chefov, najlepší medzi výbornými. Kuchár, ktorý sa s nožom v ruke už narodil a nemá problém vykúzliť výborné jedlo na počkanie. Prihláste sa na jeho kurz a budete o krok vpred.

Diana Samolejová

Diana Samolejová sa už od svojich 16 rokov venuje príprave Raw dezertov. Po skončení strednej školy sa rozhodla ísť za svojim snom a založila si firmu Nueva Via Cakes. Miluje svoju prácu plnú kreativity a túto emóciu prináša do každého jedného Raw koláčika. Jej cieľom je, aby ste po ochutnaní objavili vždy dokonalý chuťový zážitok. Navyše všetky dezerty sú bez múky, rafinovaného cukru, laktózy a umelých farbív, v Raw a Bio kvalite.

Tomáš Jakab

Tomáš pôsobí ako šéfkuchár v reštaurácii Nebespán Boutique Hotel, ktorá je v Kašperských horách na Šumave v Česku kde prebieha fúzia Francúzskeho a českého jedla. Tento podnik patrí medzi desať najlepších v ČR. Medzi Tomášove obľúbené kuchyne patrí  francúzska, severská a talianska. Tomáš je živím príkladom toho, že ak človek niečo chce dosiahnuť  a nebojí sa prekonať prekážky, tak sa mu to splní. Začal totiž profesionálne variť až v roku 2014 a za ten čas sa mu podarilo dostať z pozície chef de partie až na pozíciu head chef v 9tej najlepšej reštauraácii v ČR. Okrem toho sa dvakrát stal víťazom kulinárskej súťaže Košický kuchár v rokoch 2015 a 2017 a zapojil sa do Thuries academy.

Prečo si vybrať kurz varenia v Chefparade
Od roku 2011,

6 rokov tradície

na slovenskom trhu

Viac než

15 000 spokojných účastníkov

na kurzoch varenia

Usporiadaných viac než

1000 firemných akcií

v našich priestoroch

Viac než

300 outdoor eventov

po celom Slovensku