Kuchári, ktorí vedú kurzy v škole varenia Chefparade

 

Martin Pollák

Je neodmysliteľnou súčasťou Chefparade tímu už od roku 2011. Svoje skúsenosti získal varením v mnohých prestížnych hoteloch a reštauráciách v Írsku, Česku a na Slovensku. Jeho tipy a triky ako uvariť chutné a vyvážené jedlo sú na nezaplatenie a sme veľmi radi, že vám prostredníctvom našich kurzov sprostredkujeme tento kulinársky poklad.  V Chefparade sa špecializuje na španielsku a taliansku kuchyňu, sushi a steaky.

Martin Kollár

V gastronómií pôsobí už viac ako 10 rokov. Za tento čas si prešiel tými najlepšími reštauráciami a hotelmi v Bratislave. Pracoval tiež vo Švajčiarsku a vo Francúzsku, kde absolvoval niekoľkomesačnú stáž v reštaurácií Damiena Thuriesa. Maťo sa navyše venuje svojmu vlastnému Streed Food konceptu a usilovne pracuje na otvorení ďalšej, vlastnej prevádzky. Maťovou najväčšou záľubou je tradičná slovenská kuchyňa, avšak rovnako dobre vás zasvätí aj do tajov indickej či talianskej kuchyne.

Juraj Kolárik

V kuchyni sa motal už ako chlapec. Mama je Srbka, takže rodinná kuchyňa bola ovplyvnená balkánskymi chuťami. Počas svojho zamestnania zbieral skúsenosti od kuchárov a prevádzkarov v mnohých reštauráciách nachádzajúcich sa v centre Bratislavy. Je vyhlásený tým, že vždy vie  pripraviť niečo nové zo surovín, ktoré má práve poruke. Obyčajné suroviny, žiadne recepty, len správne kombinácie surovín a chutí – to je Jurajov kuchársky štýl. Juraja stretnete na kurzoch stredomorskej kuchyne, steakoch, vyzná sa i v kuchyni slovenskej, španielskej a ázijskej.

Martin Krajčovič

Martin začínal v Chefparade ako horlivý účastník všetkých ponúkaných kurzov. Jeho kuchárske nadanie a vášeň si všimol náš obľúbený kuchár Martin Pollák a stal sa jeho mentorom. Odvtedy patrí Martin medzi naše kuchárske stálice v oblasti ázijskej kuchyne a varenie s ním patrí medzi tie najlepšie zážitky, ktoré naša škola ponúka. Srdečnosť a hlboké znalosti o receptoch sú jeho poznávacím znamením.

Brian Navarro

Brian sa narodil som sa v Mexiku – meste, ktoré je plné farieb a chutí. Svoju profesionálnu kariéru začal v roku 2011 na univerzite v Mexiku, kde sa vzdelával v odbore pohostinstvo a reštaurácia – so špeciálnym zameraním na kulinárske
umenie. Svoje skúsenosti som postupne nadobúdal vo vynikajúcich reštauráciách po celom svete – v Mexiku, Amerike, Dubaji či Arabských Emirátoch. Jeho poznávacie znamenie je široký úsmev a šikovná práca s nožmi.

 

Yash

Zuzana Di Candido

Pečenie bolo Zuzkinou vášňou už od detstva. Skúsenosti v gastronómii získala niekoľkoročnou praxou v zahraničí, hlavne v Austrálii, Nemecku, Švajčiarsku a Francúzsku. Posledných 7 rokov strávila v krajine najlepších svetových cukrárov, kde sa stala absolventkou známej cukrárskej školy na juhu Francúzska s titulom CAP Pâtissier. Na kurzoch pečenia sa s vami rada podelí o svoje skúsenosti a znalosti z cukrárskeho sveta.

Foska

Od malička milovala varenie, obzvlášť taliansku a ázijskú kuchyňu. V roku 2017 sa rozhodla, že sa naučí piecť Pavlovu tortu, ktorú považuje za „kráľovnú dezertov“. Svoje prvotné počiny zdieľala na svojich sociálnych sietiach a tak sa stala zakladateľkou Start Upu s názvom „Fosinky – Meringues by Foska“. Po získaní ocenenia inovatívnosti sa tak stala prvou slovenskou Meringue cukrárkou. Príďte sa naučiť tieto farebné dezerty na jeden z jej kurzov aj vy.

Denisa Vinczeová

Ako vyštudovaná knihárka milujúca svoje remeslo aj vášeň v kuchyni, túžila vydať svoju vlastnú kuchársku knihu.  Jej sen sa stal skutočnosťou po pobyte v Grécku, kde sa so sestrou učila variť tradičné grécke jedlá. Po 15 tich rokoch napísala so sestrou kuchársku knihu plnú gréckych receptov, ktoré nadobudla pri svojom pobyte v Grécku. Neskôr ich varila aj v gréckej reštaurácií a 3 roky viedla kurzy varenia.

Mária Bacová

Varí už od puberty, keď zo dňa na deň prešla na vegetariánsku stravu. Začala experimentovať a skúšať rôzne bezmäsité variácie. Neskôr ju túžba tvoriť prinútila vymeniť kancelársku stoličku za podnikanie v gastronómii. Rozbehla vlastnú vegánsko-vegetariánsku reštauráciu a v priebehu niekoľkých rokov jej rukami prešli tisícky kvalitných jedál a množstvo spokojných zákazníkov. Má vášeň pre dobrodružné cestovanie a kulinárske vychytávky.

Dominika Ševčíková

K pečeniu ju doviedla jej stará mama, ktorá bola výbornou kuchárkou. Dominika sa v kuchyni pohybuje prakticky od malička a so záľubou objavuje nové a originálne recepty. Varenie a pečenie sú jej najväčšou životnou vášňou. Taktiež rada športuje, aby spálila napečené kalórie. V Chefparade ju môžete stretnúť na kurzoch čokoládových praliniek.

Lýdia "Biba" Lackovičová

Biba sa venuje pečeniu už viac ako 15 rokov. Rada vymýšľa nové príchute a rôzne kombinácie receptov. Je veľmi kreatívna a precízna zároveň. Jej šikovné ruky už vytvorili stovky tort s rôznymi tradičnými aj netradičnými tématikami. Biba pri svojej práci vždy kladie dôraz aj na tie najmenšie detaily. Na kurze pečenia vám prezradí svoje skúsenosťami nadobudnuté tipy a triky a naučí vás, ako si pečenie uľahčiť a zároveň vytvoriť vynikajúcu a oku lahodiacu tortu či koláč, po ktorom sa len tak zapráši.

Soňa Hunyadyová

Sonička si osvojovala svoje kuchárske zručnosti už od detstva. Vyštudovala cukrársku školu v Bratislave a všetky svoje skúsenosti získala praxou v tých najlepších hoteloch na Slovensku. Svoje povolanie miluje, preto sa neustále vzdeláva a učí nové veci v kuchyni. Sonička je špecialistka na taliansku či francúzsku kuchyňu, no stretnete ju aj na našich detských kurzoch, kde sa venuje deťom už od 6 rokov.

Sandra Wagner

Hoci je Alexandra vyštudovaná vedkyňa, gény predkov v nej prebudili záľubu v kuchárske umenie. Výsledky môžete vidieť na jej foodblogu, kde prezentuje široké spektrum pokrmov. Najviac jej však učarovala japonská kuchyňa. Stretnúť ju môžete aj na festivaloch, na ktorých prednáša a robí rôzne workshopy. Navyše sa Alexandra považuje za skrytého vegetariána a preto okrem ázijskej kuchyne s nadšením objavuje aj tajomstvá zdravých vegánskych jedál.

Michal Hečko

Po kuchyni sa začal motať v roku 2005 na Malte. Vo Fortina Spa Resort 5*– Taste restaurant so zameraním na vietnamskú a stredomorskú kuchyňu – sa vypracoval od commis chef cez chef de partie. Šéfkuchárčinu okúsil v Brazílskej churrascarie a v Scarlet lounge. Po návrate na Slovensko pracoval v Modre v rodinnom Hoteli Sebastian. Odtiaľ prešiel do Hotela Mercure v Bratislave, kde ako šéfkuchár pôsobí dodnes. Michal je vychutnávač a špecialista na stredomorskú, francúzsku, ale aj slovenskú kuchyňu.

Janko

Janka stretnete hlavne počas vašich firemných teambuildingových akcií alebo stretávok, kde vás nielen naučí variť, ale pobaví svojimi historkami z oblasti varenia. Steaky a mäso sú jeho doménou.

Shrey Kadam

Shrey je rodený Ind, ktorý študoval vo Švajčiarsku hotelierstvo a následne začal pracovať v známej sieti hotelov v Londýne. Vo Veľkej Británii žil a pracoval viac ako 4 roky na rôznych kuchárskych pozíciach, až ho napokon zavialo na Slovensko, kde prevádzkuje svoj „MumBhai Express“, jediný indický foodtruck na Slovensku. V Chefparade vás Shrey zasvätí najmä do autentických tajov indickej kuchyne, veď kto iný by to vedel lepšie, ako rodený Ind, no nie?

Tomáš Jakab

Tomáš pôsobí ako šéfkuchár v reštaurácii Nebespán Boutique Hotel, ktorá je v Kašperských horách na Šumave v Česku kde prebieha fúzia Francúzskeho a českého jedla. Tento podnik patrí medzi desať najlepších v ČR. Medzi Tomášove obľúbené kuchyne patrí  francúzska, severská a talianska. Tomáš je živým príkladom toho, že ak človek niečo chce dosiahnuť a nebojí sa prekonať prekážky, tak sa mu to splní. Začal totiž profesionálne variť až v roku 2014 a za ten čas sa mu podarilo dostať z pozície chef de partie až na pozíciu head chef v 9. najlepšej reštaurácii v ČR. Okrem toho sa dvakrát stal víťazom kulinárskej súťaže „Košický kuchár“ v rokoch 2015 a 2017 a zapojil sa do Thuries academy.

Prečo si vybrať kurz varenia v Chefparade
Od roku 2011,

8 rokov tradície

na slovenskom trhu

Viac než

15 000 spokojných účastníkov

na kurzoch varenia

Usporiadaných viac než

1000 firemných akcií

v našich priestoroch

Viac než

300 outdoor eventov

po celom Slovensku