Kuchári, ktorí vedú kurzy v škole varenia Chefparade

 

Michal Hečko

Po kuchyni sa začal motať v roku 2005 na Malte. Vo Fortina Spa Resort 5*– Taste restaurant so zameraním na vietnamskú a stredomorskú kuchyňu – sa vypracoval od commis chef cez chef de partie. Šéfkuchárčinu okúsil v Brazílskej churrascarie a v Scarlet lounge. Po návrate na Slovensko pracoval v Modre v rodinnom Hoteli Sebastian. Odtiaľ prešiel do Hotela Mercure v Bratislave, kde ako šéfkuchár pôsobí dodnes. Michal je vychutnávač a špecialista na stredomorskú, francúzsku, ale aj slovenskú kuchyňu.

Martin Pollák

Je neodmysliteľnou súčasťou Chefparade tímu už od roku 2011. Svoje skúsenosti získal varením v mnohých prestížnych hoteloch a reštauráciách v Írsku, Česku a na Slovensku. Jeho tipy a triky ako uvariť chutné a vyvážené jedlo sú na nezaplatenie a sme veľmi radi, že vám prostredníctvom našich kurzov sprostredkujeme tento kulinársky poklad.  V Chefparade sa špecializuje na španielsku a taliansku kuchyňu, sushi a steaky.

Adam Klas

Je zástancom rýchlej a modernej kuchyne, avšak preferuje zdravú stravu. Kladie dôraz na finálny vzhľad jedla. Momentálne pôsobí ako zástupca šéfkuchára v hoteli Matyšák. Pôsobil v Rakúsku a Nemecku, kde nadobudol cenné skúsenosti v oblasti gastronómie. V roku 2011 sa zúčastnil Olympiády kuchárov a cukrárov v Erfurte, kde spolu s tímom získal bronzovú medailu. Predchádzajúce skúsenosti: Hotel Mercure Bratislava****, Restaurant Hotel Veltlin **** Poysdorf, Restaurant HoremmerHof, Nemecko. Adam u nás vedie najmä mäsové kurzy a je špecialista na ryby.

Juraj Kolárik

V kuchyni sa motal už ako chlapec. Mama je Srbka, takže rodinná kuchyňa bola ovplyvnená balkánskymi chuťami. Počas svojho zamestnania zbieral skúsenosti od kuchárov a prevádzkarov v mnohých reštauráciách nachádzajúcich sa v centre Bratislavy. Je vyhlásený tým, že vždy vie  pripraviť niečo nové zo surovín, ktoré má práve poruke. Obyčajné suroviny, žiadne recepty, len správne kombinácie surovín a chutí – to je Jurajov kuchársky štýl. Juraja stretnete na kurzoch stredomorskej kuchyne, steakoch, vyzná sa i v kuchyni slovenskej, španielskej a ázijskej.

Tomáš Žák

Medzi Tomášove kuchárske skúsenosti patria angažmá v bratislavských reštauráciách Alizé i Tulip house. Dve sezóny strávil na lodných výpravách pre viac ako 200 ľudí ako Sous chef a následne ako šéfkuchár. Jeho poslednou zastávkou bolo kuchárčenie v Bowlingovom národnom centre. V Chefparade vás do tajov varenia zavedie na kurzoch Talianskej a Francúzskej kuchyne, ktoré sú jeho srdcovkou.

Martin Krajčovič

Martin začínal v Chefparade ako horlivý účastník všetkých ponúkaných kurzov. Jeho kuchárske nadanie a vášeň si všimol náš obľúbený kuchár Martin Pollák a stal sa jeho mentorom. Odvtedy patrí Martin medzi naše kuchárske stálice v oblasti ázijskej kuchyne a varenie s ním patrí medzi tie najlepšie zážitky, ktoré naša škola ponúka. Srdečnosť a hlboké znalosti o receptoch sú jeho poznávacím znamením.

Dominika Mullerová

Vyštudovala hotelovú akadémiu v Bratislave a ako kuchárka pracuje už 10 rokov. Páči sa jej, že gastronómia je veľmi rozmanitá, dá sa v nej experimentovať, ale predovšetkým nie je to len o tom, ako čo človek ochutí, ale aj o tom, ako jedlo pripraví a naservíruje. Človek je najskôr očami, jedlo musí pekne vyzerať aj po estetickej stránke. Svoje tajné triky vám prezradí na našich kurzoch steakov, či iných mäsových špecialít.

Zuzana Di Candido

Pečenie bolo Zuzkinou vášňou už od detstva. Skúsenosti v gastronómii získala niekoľkoročnou praxou v zahraničí, hlavne v Austrálii, Nemecku, Švajčiarsku a Francúzsku. Posledných 7 rokov strávila v krajine najlepších svetových cukrárov, kde sa stala absolventkou známej cukrárskej školy na juhu Francúzska s titulom CAP Pâtissier. Na kurzoch pečenia sa s vami rada podelí o svoje skúsenosti a znalosti z cukrárskeho sveta.

Janko

Janka stretnete hlavne počas vašich firemných teambuildingových akcií alebo stretávok, kde vás nielen naučí variť, ale pobaví svojimi historkami z oblasti varenia. Steaky a mäso sú jeho doménou.

Tomáš Jakab

Tomáš pôsobí ako šéfkuchár v reštaurácii Nebespán Boutique Hotel, ktorá je v Kašperských horách na Šumave v Česku kde prebieha fúzia Francúzskeho a českého jedla. Tento podnik patrí medzi desať najlepších v ČR. Medzi Tomášove obľúbené kuchyne patrí  francúzska, severská a talianska. Tomáš je živým príkladom toho, že ak človek niečo chce dosiahnuť a nebojí sa prekonať prekážky, tak sa mu to splní. Začal totiž profesionálne variť až v roku 2014 a za ten čas sa mu podarilo dostať z pozície chef de partie až na pozíciu head chef v 9. najlepšej reštaurácii v ČR. Okrem toho sa dvakrát stal víťazom kulinárskej súťaže „Košický kuchár“ v rokoch 2015 a 2017 a zapojil sa do Thuries academy.

Manj "Maruška" Carthigaser

Nadšekyňa vegetariánskej a vegánskej kuchyne.  Príjemná a milá osôbka s gastro skúsenosťami z celého sveta  „Maruška“ vedie u nás kurzy vegánskej kuchyne, väčšinou v angličtine. Prevedie vás kombináciami vege potravín tak, ako ich nepoznáte a vďaka nej spoznáte nečakané krásy a chute tradičných i menej známych ingrediencií.

Peter Wetzler

Aj napriek tomu, že je Peter vyštudovaný biológ a učiteľ, nájdete ho jedine v kuchyni, buď niekde na cestách alebo doma, kde kreuje nové recepty. Baví ho experimentovať s jedlom, rád spája dokopy rôzne chute a najmä, nedá dopustiť na poctivé sezónne a lokálne suroviny. Kurzy s ním, sú plné nielen dobrého jedla, ale aj najrôznejších tipov a pikošiek o používaných surovinách.

Shrey Kadam

Shrey je rodený Ind, ktorý študoval vo Švajčiarsku hotelierstvo a následne začal pracovať v známej sieti hotelov v Londýne. Vo Veľkej Británii žil a pracoval viac ako 4 roky na rôznych kuchárskych pozíciach, až ho napokon zavialo na Slovensko, kde prevádzkuje svoj „MumBhai Express“, jediný indický foodtruck na Slovensku. V Chefparade vás Shrey zasvätí najmä do autentických tajov indickej kuchyne, veď kto iný by to vedel lepšie, ako rodený Ind, no nie?

Lýdia "Biba" Lackovičová

Biba sa venuje pečeniu už viac ako 15 rokov. Rada vymýšľa nové príchute a rôzne kombinácie receptov. Je veľmi kreatívna a precízna zároveň. Jej šikovné ruky už vytvorili stovky tort s rôznymi tradičnými aj netradičnými tématikami. Biba pri svojej práci vždy kladie dôraz aj na tie najmenšie detaily. Na kurze pečenia vám prezradí svoje skúsenosťami nadobudnuté tipy a triky a naučí vás, ako si pečenie uľahčiť a zároveň vytvoriť vynikajúcu a oku lahodiacu tortu či koláč, po ktorom sa len tak zapráši.

Martin Kollár

V gastronómií pôsobí už viac ako 10 rokov. Za tento čas si prešiel tými najlepšími reštauráciami a hotelmi v Bratislave. Pracoval tiež vo Švajčiarsku a vo Francúzsku, kde absolvoval niekoľkomesačnú stáž v reštaurácií Damiena Thuriesa. Maťo sa navyše venuje svojmu vlastnému Streed Food konceptu a usilovne pracuje na otvorení ďalšej, vlastnej prevádzky. Maťovou najväčšou záľubou je tradičná slovenská kuchyňa, avšak rovnako dobre vás zasvätí aj do tajov indickej či talianskej kuchyne.

Dominika Ševčíková

K pečeniu ju doviedla jej stará mama, ktorá bola výbornou kuchárkou. Dominika sa v kuchyni pohybuje prakticky od malička a so záľubou objavuje nové a originálne recepty. Varenie a pečenie sú jej najväčšou životnou vášňou. Taktiež rada športuje, aby spálila napečené kalórie. V Chefparade ju môžete stretnúť na kurzoch čokoládových praliniek.

Sandra Wagner

Hoci je Alexandra vyštudovaná vedkyňa, gény predkov v nej prebudili záľubu v kuchárske umenie. Výsledky môžete vidieť na jej foodblogu, kde prezentuje široké spektrum pokrmov. Najviac jej však učarovala japonská kuchyňa. Stretnúť ju môžete aj na festivaloch, na ktorých prednáša a robí rôzne workshopy. Navyše sa Alexandra považuje za skrytého vegetariána a preto okrem ázijskej kuchyne s nadšením objavuje aj tajomstvá zdravých vegánskych jedál.

Foska

Od malička milovala varenie, obzvlášť taliansku a ázijskú kuchyňu. V roku 2017 sa rozhodla, že sa naučí piecť Pavlovu tortu, ktorú považuje za „kráľovnú dezertov“. Svoje prvotné počiny zdieľala na svojich sociálnych sietiach a tak sa stala zakladateľkou Start Upu s názvom „Fosinky – Meringues by Foska“. Po získaní ocenenia inovatívnosti sa tak stala prvou slovenskou Meringue cukrárkou. Príďte sa naučiť tieto farebné dezerty na jeden z jej kurzov aj vy.

Mária Bacová

Varí už od puberty, keď zo dňa na deň prešla na vegetariánsku stravu. Začala experimentovať a skúšať rôzne bezmäsité variácie. Neskôr ju túžba tvoriť prinútila vymeniť kancelársku stoličku za podnikanie v gastronómii. Rozbehla vlastnú vegánsko-vegetariánsku reštauráciu a v priebehu niekoľkých rokov jej rukami prešli tisícky kvalitných jedál a množstvo spokojných zákazníkov. Má vášeň pre dobrodružné cestovanie a kulinárske vychytávky.

Prečo si vybrať kurz varenia v Chefparade
Od roku 2011,

8 rokov tradície

na slovenskom trhu

Viac než

15 000 spokojných účastníkov

na kurzoch varenia

Usporiadaných viac než

1000 firemných akcií

v našich priestoroch

Viac než

300 outdoor eventov

po celom Slovensku