Kuchári, ktorí vedú kurzy v škole varenia Chefparade

 

Michal Hečko

Po kuchyni sa začal motať v roku 2005 na Malte. Vo Fortina Spa Resort 5*– Taste restaurant so zameraním na vietnamskú a stredomorskú kuchyňu – sa vypracoval od commis chef cez chef de partie. Šéfkuchárčinu okúsil v Brazílskej churrascarie a v Scarlet lounge. Po návrate na Slovensko pracoval v Modre v rodinnom Hoteli Sebastian. Odtiaľ prešiel do Hotela Mercure v Bratislave, kde ako šéfkuchár po Tomášovi Sikovi pôsobí dodnes. Michal je vychutnávač a špecialista na stredomorskú, francúzsku, ale aj slovenskú kuchyňu.

Martin Pollák

Je neodmysliteľnou súčasťou Chefparade tímu už od roku 2011. Svoje skúsenosti získal varením v mnohých prestížnych hoteloch a reštauráciách v Írsku, Česku a na Slovensku. Jeho tipy a triky ako uvariť chutné a vyvážené jedlo sú na nezaplatenie a sme veľmi radi, že Vám prostredníctvom našich kurzov sprostredkujeme tento kulinársky poklad. Špecializuje sa u nás na španielsku a taliansku kuchyňu, sushi a steaky.

Adam Klas

Je zástancom rýchlej a modernej kuchyne, avšak preferuje zdravú stravu. Kladie dôraz na finálny vzhľad jedla. Momentálne pôsobí ako zástupca šéfkuchára v hoteli Matyšák. Pôsobil v Rakúsku a Nemecku, kde nadobudol cenné skúsenosti v oblasti gastronómie. V roku 2011 sa zúčastnil Olympiády kuchárov a cukrárov v Erfurte, kde spolu s tímom získal bronzovú medailu. Predchádzajúce skúsenosti: Hotel Mercure Bratislava****, Restaurant Hotel Veltlin **** Poysdorf, Restaurant HoremmerHof, Nemecko. Adam u nás vedie najmä mäsové kurzy a je špecialista na ryby.

Juraj Kolárik

V kuchyni sa motal už ako chlapec. Mama je Srbka, takže rodinná kuchyňa bola ovplyvnená balkánskymi chuťami. Počas svojho zamestnania zbieral skúsenosti od kuchárov a prevádzkarov v mnohých reštauráciách nachádzajúcich sa v centre Bratislavy. Je vyhlásený tým, že vždy vie niečo nové pripraviť zo surovín, ktoré má práve poruke. Obyčajné suroviny, žiadne recepty, len správne kombinácie surovín a chutí – to je Jurajov kuchársky štýl. Juraja stretnete na kurzoch stredomorskej kuchyne, steakoch, vyzná sa i v kuchyni slovenskej, španielskej a ázijskej.

Mirka Švecová

Nadšenec do pečenia, dvorná cukrárka Chefparade tímu šéfkucharov. To je Mirka, ktorú u nás stretnete počas kulinárskych teambuildingov, ale i na kurzoch pečenia – Cupcakes, Cheesecakes, Brownies a kurze Torty s Mirkou. Tešiť sa môžete nielen na to, že sa naučíte piecť navychytenejšie dezerty, ale dozviete sa aj množstvo praktických rád, ktoré využijete pri akomkoľvek pripravovaní sladkostí a pečení. Milujú ju aj deti na detských oslavách a kurzoch varenia pre najmenších kuchárov.

Dheeru

Náš indický poklad, ktorého stretnete na kurzoch indickej kuchyne spolu s šéfkuchárom Kundánom dotvára tú pravú chuť Indie v našej škole varenia. Na jeho špecialitách si môžete pochutnať v autentickej reštaurácii Thali v Bratislave.

Mariana Furman

Mariana je úspešnou absolventkou Kiev International Pastry Academy. Pracuje ako cukrárka v hoteli Mercure pod vedením šéfkuchára Michala Hečka, ktorý je u nás tiež varený pečený. Miluje svoju prácu a robí ju s láskou. Jej najväčšou vášňou je francúzske cukrárstvo v modernom prevedení. Sníva o vlastnej cukrárni a pomaly sa jej sen začína plniť 🙂

Tomáš Žák

Medzi Tomášove kuchárske skúsenosti patria angažmá v bratislavských reštauráciách Alizé i Tulip house. Dve sezóny strávil na lodných výpravách pre viac ako 200 ľudí ako Sous chef a následne ako šéfkuchár. Poslednou jeho zastávkou bolo kuchárčenie v Bowlingovom národnom centre. Dnes pripravuje vychýrené obedy v reštaurácii Chefzone v Digital parku na Eisteinovej a v Chefparade vedie a do tajov varenia vás zavedie na kurzoch Talianskej a Francúzskej kuchyne, ktoré sú jeho srdcovkou.

Martin Krajčovič

Martin začínal v Chefparade ako horlivý účastník všetkých možných kurzov. Jeho kuchárske nadanie a vášeň si všimol náš obľúbený kuchár Martin Pollák a stal sa jeho mentorom Odvtedy patrí Martin medzi naše kuchárske stálice v oblasti ázijskej kuchyne a varenie s ním patrí medzi tie najlepšie zážitky, ktoré naša škola ponúka. Srdečnosť a hlboké znalosti o receptoch sú jeho poznávacím znamením.

Dominika Mullerová

Vyštudovala hotelovú akadémiu v Bratislave a ako kuchárka pracuje už 10 rokov. Páči sa jej, že gastronómia je veľmi rozmanitá, dá sa v nej experimentovať, ale predovšetkým nie je to len o tom, ako čo človek ochutí, ale aj o tom ako čo pripraví a naservíruje. Človek je najskôr očami, jedlo musí pekne vyzerať aj po estetickej stránke. Pracuje v Hoteli Holiday Inn. Svoje tajné triky vám prezradí na kurzoch prípravy Steakov.

Jan

Jana stretnete hlavne počas vašich firemných teambuildingových akcií alebo stretávok, kde Vás nielen naučí variť, ale pobaví svojimi historkami nielen z oblasti varenia. Steaky a mäso sú jeho doménou.

Nataša Jankova

Večne usmiata Nataša pochádza z Ruska, vďaka čomu máte jedinečnú možnosť odhaliť tajomstvá ruskej kuchyne z prvej ruky. Takmer 2 roky žila v Londýne, a teda veľmi dobre pozná aj anglickú kuchyňu. Študovala na francúzskej kulinárskej akadémii Le Cordon Bleu London kde úspešne získala diplomy z francúzskej kulinárie.

Alžbeta Mastihubová

„Jedlo musí nielen dobre vyzerať, ale hlavne výborne chutiť“, vraví naša šéfkuchárka Alžbeta. Preferuje zdravé varianty tradičných jedál a koláčov, je špecialistkou v zdravom varení i pečení, vie naučiť výborne a chutne variť diabetikov i vegánov. V gastronómii má 20 ročnú prax. V Chefparade vedie kurzy talianskej i slovenskej kuchyne a prevedie vás i Jamieho tajomstvami.

Zděnek Michálek

Rodák z Brna pôsobil ako kuchár a šéfkuchár vo Švajčiarsku, Nemecku, Rakúsku a v Čechách, i ako šéfkuchár Hotela Bratislava. Aj keď rád varí jedlá z celého sveta, dôraz kladie najmä na sezónne využitie surovín. Rád experimentuje, skúša nové recepty a snaží sa kombinovať klasickú kuchyňu s modernou. Je absolventom Yves Thuries Culinary Academy – odbornej školy pre profesionálnych kuchárov ocenený medzinárodným certifikátom. V Chefparade škole varenia vedie hlavne kurzy Francúzskej a Talianskej kuchyne.

Chefkuchár

Je šikovný, ovláda všetky recepty, a má bohaté skúsenosti. Chef chefov, najlepší medzi výbornými. Kuchár, ktorý sa s nožom v ruke už narodil a nemá problém vykúzliť výborné jedlo na počkanie. Prihláste sa na jeho kurz a budete o krok vpred.

Diana Samolejová

Diana Samolejová sa už od svojich 16 rokov venuje príprave Raw dezertov. Po skončení strednej školy sa rozhodla ísť za svojim snom a založila si firmu Nueva Via Cakes. Miluje svoju prácu plnú kreativity a túto emóciu prináša do každého jedného Raw koláčika. Jej cieľom je, aby ste po ochutnaní objavili vždy dokonalý chuťový zážitok. Navyše všetky dezerty sú bez múky, rafinovaného cukru, laktózy a umelých farbív, v Raw a Bio kvalite.

Prečo si vybrať kurz varenia v Chefparade
Od roku 2011,

6 rokov tradície

na slovenskom trhu

Viac než

15 000 spokojných účastníkov

na kurzoch varenia

Usporiadaných viac než

1000 firemných akcií

v našich priestoroch

Viac než

300 outdoor eventov

po celom Slovensku