- Kurzy varenia
- Európska kuchyňa
- Slovenská klasika inak - s Adamom Vaskom
Slovenská klasika inak - s Adamom Vaskom
Bratislava, Košická 58
Sobota, 29.11.2025
17:00 - 20:30
Slovenská klasika inak - s Adamom Vaskom
Bratislava, Košická 58-
sobota 29.11.2025 / 17:00 -
20:30
Bratislava, Košická 58
Slovenská klasika inak - s Adamom Vaskom
Slovenská kuchyňa v sebe ukrýva bohatstvo chutí, ktoré pri správnej úprave dokážu konkurovať aj tej najvychýrenejšej gastronómii. Na tomto kurze ochutnáte známu tradíciu v úplne novom svetle – jedinečné chute, starostlivo vybrané suroviny a precízna technika premenia domáce jedlá na skutočný gurmánsky zážitok. Príďte objaviť, ako elegantne môže chutiť slovenská kuchyňa, keď sa dostane do rúk skúseného šéfkuchára Adama s citom pre detail.
Začneme poctivými bryndzovými gnocchmi, ktoré však nebudú len tak hocijaké – dochutí ich jemná pena z údenej slaniny, pažítkový olej a chips z červenej cibule a zemiakov. Už pri tomto chode pochopíte, že klasika môže byť výnimočná. Pokračovať budeme domácimi lokšami s foie gras, hroznovou redukciou a karamelizovanou hruškou – moderné spojenie tradičných surovín s nádychom francúzskeho šarmu. Ani šalát nebude obyčajný – slovenská verzia Caesar šalátu vás prekvapí malinovým dresingom, chrumkavými krutónmi a espumou zo slaniny. A čo by to bolo za menu bez sladkej bodky? Pripravíte si slivkový tatarák – podávať sa bude s jemnou maslovou penou a rumovým kaviárom, ktorý sa rozplynie na jazyku.
Doprajte si tento exkluzívny zážitok, kde sa jedlo stáva umením.
Ak sa chcete naučit pripravovať viac z európskej kuchyne, nahliadnite do kategórie kurzov Európska kuchyňa.
Čo budeme variť
Bryndzové gnocchi s penou z údenej slaniny, pažítkovým olejom a trebuľkou
moderná verzia slovenskej klasiky v netradičnom prevedení
Moderné lokše s foie gras, hroznovou redukciou a karamelizovanou hruškou
originálne spojenie tradičných chutí so špičkovou gastronómiou
Šalát s malinovým dresingom, krutónmi a espumou zo slaniny
slovenská interpretácia klasického Caesar šalátu s jedinečnou chuťou
Slivkový tatarák s maslovou penou , rumovým kaviárom a makovo pistáciovým crumble
elegantné prepojenie slivky, masla a rumu
Na tomto kurze vás čaká aj malý bonus: na uvítanie si pripijeme Proseccom
Vďaka talentu a tvrdej práci sa Adam presadil aj vo svete a získal skúsenosti z prestížnych reštaurácií.
Adam Vasko šéfkuchár kurzu
Ako kurz prebieha
Po príchode a uvítaní rozdelí náš šéfkuchár všetkých účastníkov do dvojíc. V prípade, že ste prišli sám/sama, nemusíte sa báť, určite k vám nájdeme správneho parťáka na varenie.
Na kurz nie je potrebné si čokoľvek nosiť. Suroviny, kuchynské náradie, zástery či take away boxy sú súčasťou kurzu.
O pitný režim mať núdzu nebudete - všetky nealkoholické nápoje sú zahrnuté v cene. Za poplatok sú alkoholické nápoje ako pivo či víno slovenskej aj svetovej produkcie, ktoré nájdete v našej ponuke. Na mieste majú účastníci tiež možnosť zakúpiť si koreniny a ingrediencie, ktoré používame aj na našich kurzoch. Platba je možná priamo u kuchára pred alebo po kurze - v hotovosti.
Všetky recepty vám po uskutočnení vášho kurzu varenia zašleme emailom na nasledujúci deň.
Ako sa k nám dostanete a info ohľadom parkovania nájdete v spodnej sekcii - ŠTÚDIÁ.
Doprovod ďalšej osoby na kurze bohužiaľ nie je z kapacitných dôvodov možný.
Čo o kurzoch hovoria ich účastníci?
Výborné kurzy varenia. Určite odporúčam pre jednotlivcov, páry, aj pre skupiny. Vzdelávať sa máme celý život a naučiť sa nový recept na jedlo, ktoré vám vždy chutilo v reštike a doma ste sa ho báli skúsiť je skvele strávený čas.
Naučíte sa, dobre sa najete, zabavíte - skvelé na príjemný večer. Páči sa mi rôznorodosť kurzov a kuchýň, ktoré si viete vyskúšať, príjemné pracovné prostredie a skvelí kuchári a kuchárky.
Naposledy sme boli na "Cesta okolo sveta" so šéfkuchárom Marošom a atmosféra bola úžasná, jedlo výborné (veď sme si ho varili pod dozorom sami ) a máme len tie najlepšie spomienky a skúsenosti. Ďakujeme! :)
Katarína
Ďakujem za skvelý zážitok…
Bol som prvý krat (dostal somto ako darček k narodkám)
a bolo to super. Výborný lektor, výborne steaky a ešte som
sa aj bombovo na/prejedol. :)
Určite by som vyskúšal aj ďalší kurz.
Vlado
S kolegynkami
sme absolvovali kurz
Francúzska kuchyňa pre
milovníkov jedla a vína
PREMIUM Plus.
Bola som prvýkrát a bola som
nadmieru spokojná - príjemná
atmosféra, profesionalita vo
všetkých detailoch, pán
kuchár "prezrádzal" aj tajné
grify receptov, ochotne a
milo nás sprevádzal celým
večerom.
Vínka, ktoré sme
ochutnávali, boli skvelé.
Celý večer sme si užili,
relaxovali pri výnimočnom
jedle a vínku a ešte sme sa
aj naučili ako jedlá
pripraviť. Určite si
zopakujem, je z čoho vyberať
.
:)
Mária
Ďakujeme za
perfektne strávené
popoludnie v príjemnej
spoločnosti a so skvelým
jedlom. :)
N
a
kurze domácej indickej
kuchyne sme sa veľa
naučili
a určite vyskúšame aj ďalšie
kurzy z pestrej ponuky,
ktorú Chefparade
ponúka!
Zuzana
Skvelé kurzy,
príjemná atmosféra a
vynikajúce jedlo.
Zatiaľ som bola na dvoch
(španielska kuchyňa, mini
pavlovky) a určite neboli
posledné.
Odporúčam naozaj každému +
super aj ako nápad na darček
pre niekoho
blízkeho.
Nikola
Najčastejšie otázky
- Môžem prísť na kurz sám?
-
Samozrejme. Účastníci kurzu varenia sú rozdelení do dvojíc, v ktorých budú variť. Ak sa rozhodnete prísť vo dvojici, obaja účastníci kurzu platia plnú sumu za účasť na kurze varenia.
- Kedy zverejníte ďalšie termíny kurzov varenia?
-
Termíny nových kurzov vypisujeme pravidelne po 15. dni v mesiaci, vždy na nasledujúci mesiac.








