Kontakt     I     Štúdiá    I     O Chefparade

SK     EN

Košice  PO - PIA (10 - 17)
0948 796 397

Bratislava  PO - PIA (10 - 17)
0948 234 553

   0948 234 553   |     info@chefparade.sk

OBĽÚBENÉ

Slovenská klasika inak - s Adamom Vaskom

Tradičná slovenská kuchyňa, moderné techniky, nečakané chute a dôraz na foodstyling – to je Slovenská klasika inak.

Bratislava, Košická 58
Sobota, 29.11.2025
17:00 - 20:30

Prázdny

Slovenská klasika inak - s Adamom Vaskom

Bratislava, Košická 58
  • sobota 29.11.2025 / 17:00 - 20:30
    Bratislava, Košická 58
7 voľných miest
119,00 €
OBĽÚBENÉ

Slovenská klasika inak - s Adamom Vaskom

Tradičná slovenská kuchyňa, moderné techniky, nečakané chute a dôraz na foodstyling – to je Slovenská klasika inak.

Slovenská kuchyňa v sebe ukrýva bohatstvo chutí, ktoré pri správnej úprave dokážu konkurovať aj tej najvychýrenejšej gastronómii. Na tomto kurze ochutnáte známu tradíciu v úplne novom svetle – jedinečné chute, starostlivo vybrané suroviny a precízna technika premenia domáce jedlá na skutočný gurmánsky zážitok. Príďte objaviť, ako elegantne môže chutiť slovenská kuchyňa, keď sa dostane do rúk skúseného šéfkuchára Adama s citom pre detail. 

Začneme poctivými bryndzovými gnocchmi, ktoré však nebudú len tak hocijaké – dochutí ich jemná pena z údenej slaniny, pažítkový olej a chips z červenej cibule a zemiakov. Už pri tomto chode pochopíte, že klasika môže byť výnimočná. Pokračovať budeme domácimi lokšami s foie gras, hroznovou redukciou a karamelizovanou hruškou – moderné spojenie tradičných surovín s nádychom francúzskeho šarmu. Ani šalát nebude obyčajný – slovenská verzia Caesar šalátu vás prekvapí malinovým dresingom, chrumkavými krutónmi a espumou zo slaniny. A čo by to bolo za menu bez sladkej bodky? Pripravíte si slivkový tatarák – podávať sa bude s jemnou maslovou penou a rumovým kaviárom, ktorý sa rozplynie na jazyku.

Doprajte si tento exkluzívny zážitok, kde sa jedlo stáva umením.

Ak sa chcete naučit pripravovať viac z európskej kuchyne, nahliadnite do kategórie kurzov Európska kuchyňa.
 

Čo budeme variť

Bryndzové gnocchi s penou z údenej slaniny, pažítkovým olejom a trebuľkou

moderná verzia slovenskej klasiky v netradičnom prevedení

Moderné lokše s foie gras,  hroznovou redukciou a karamelizovanou hruškou

originálne spojenie tradičných chutí so špičkovou gastronómiou

Šalát s malinovým dresingom, krutónmi a espumou zo slaniny

slovenská interpretácia klasického Caesar šalátu s jedinečnou chuťou

Slivkový tatarák s maslovou penou , rumovým kaviárom a makovo pistáciovým crumble

elegantné prepojenie slivky, masla a rumu

Na tomto kurze vás čaká aj malý bonus: na uvítanie si pripijeme Proseccom

Vďaka talentu a tvrdej práci sa Adam presadil aj vo svete a získal skúsenosti z prestížnych reštaurácií.

Adam Vasko  šéfkuchár kurzu

Ako kurz prebieha

Po príchode a uvítaní rozdelí náš šéfkuchár všetkých účastníkov do dvojíc. V prípade, že ste prišli sám/sama, nemusíte sa báť, určite k vám nájdeme správneho parťáka na varenie.

Na kurz nie je potrebné si čokoľvek nosiť. Suroviny, kuchynské náradie, zástery či take away boxy sú súčasťou kurzu.

O pitný režim mať núdzu nebudete - všetky nealkoholické nápoje sú zahrnuté v cene. Za poplatok sú alkoholické nápoje ako pivo či víno slovenskej aj svetovej produkcie, ktoré nájdete v našej ponuke. Na mieste majú účastníci tiež možnosť zakúpiť si koreniny a ingrediencie, ktoré používame aj na našich kurzoch. Platba je možná priamo u kuchára pred alebo po kurze - v hotovosti.

Všetky recepty vám po uskutočnení vášho kurzu varenia zašleme emailom na nasledujúci deň.

Ako sa k nám dostanete a info ohľadom parkovania nájdete v spodnej sekcii - ŠTÚDIÁ. 

Doprovod ďalšej osoby na kurze bohužiaľ nie je z kapacitných dôvodov možný.

Čo o kurzoch hovoria ich účastníci?

Výborné kurzy varenia. Určite odporúčam pre jednotlivcov, páry, aj pre skupiny. Vzdelávať sa máme celý život a naučiť sa nový recept na jedlo, ktoré vám vždy chutilo v reštike a doma ste sa ho báli skúsiť je skvele strávený čas.

Naučíte sa, dobre sa najete, zabavíte - skvelé na príjemný večer. Páči sa mi rôznorodosť kurzov a kuchýň, ktoré si viete vyskúšať, príjemné pracovné prostredie a skvelí kuchári a kuchárky.

Naposledy sme boli na "Cesta okolo sveta" so šéfkuchárom Marošom a atmosféra bola úžasná, jedlo výborné (veď sme si ho varili pod dozorom sami ) a máme len tie najlepšie spomienky a skúsenosti. Ďakujeme! :)

Katarína

Ďakujem za skvelý zážitok…
Bol som prvý krat (dostal somto ako darček k narodkám)
a bolo to super. Výborný lektor, výborne steaky a ešte som sa aj bombovo na/prejedol. :)
Určite by som vyskúšal aj ďalší kurz.

Vlado

S kolegynkami sme absolvovali kurz Francúzska kuchyňa pre milovníkov jedla a vína PREMIUM Plus.
Bola som prvýkrát a bola som nadmieru spokojná - príjemná atmosféra, profesionalita vo všetkých detailoch, pán kuchár "prezrádzal" aj tajné grify receptov, ochotne a milo nás sprevádzal celým večerom.

Vínka, ktoré sme ochutnávali, boli skvelé. Celý večer sme si užili, relaxovali pri výnimočnom jedle a vínku a ešte sme sa aj naučili ako jedlá pripraviť. Určite si zopakujem, je z čoho vyberať . :)

Mária

Ďakujeme za perfektne strávené popoludnie v príjemnej spoločnosti a so skvelým jedlom. :)
N
a kurze domácej indickej kuchyne sme sa veľa naučili
a určite vyskúšame aj ďalšie kurzy z pestrej ponuky, ktorú Chefparade ponúka! 

Zuzana

Skvelé kurzy, príjemná atmosféra a vynikajúce jedlo.
Zatiaľ som bola na dvoch (španielska kuchyňa, mini pavlovky) a určite neboli posledné.
 
Odporúčam naozaj každému + super aj ako nápad na darček pre niekoho blízkeho. 

Nikola

    Najčastejšie otázky

    Môžem prísť na kurz sám?

    Samozrejme. Účastníci kurzu varenia sú rozdelení do dvojíc, v ktorých budú variť. Ak sa rozhodnete prísť vo dvojici, obaja účastníci kurzu platia  plnú sumu za účasť na kurze varenia.

    Kedy zverejníte ďalšie termíny kurzov varenia?

    Termíny nových kurzov vypisujeme pravidelne po 15. dni v mesiaci, vždy na nasledujúci mesiac.

    Prázdny

    Mohlo by sa Vám tiež páčiť

    Nastavenia ochrany súkromia

    Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...