Kontakt     I     Štúdiá    I     O Chefparade

SK     EN

Košice  PO - PIA (10 - 17)
0948 796 397

Bratislava  PO - PIA (10 - 17)
0948 234 553

   0948 234 553   |     info@chefparade.sk

Rakúska kuchyňa

Vedeli ste, že viedenský rezeň má svoj pôvod v Taliansku?
Prázdny

Rakúska kuchyňa

V súčasnosti nie sú vypísané termíny

79,00 €

Rakúska kuchyňa

Vedeli ste, že viedenský rezeň má svoj pôvod v Taliansku?

Toto a mnoho ďalších poznatkov z rakúskej kulinárie vám priblíži naša lektorka Deniska, ktorá má túto krajinu precestovanú krížom, krážom a okrem toho, že pracovala v rakúskej reštaurácii aj v alpskon hoteli chodí často na kulinárske výlety do tejto krajiny známej vínom, marhuľovými sadmi, tekvicami, tekvicovým olejom a nepochybne dezertami či výbornou viedenskou kávou.

Rakúska kuchyňa je z čias Rakúsko - Uhorska ovplyvnená jedlami krajín, ktoré do tejto ríše patrili.

Veď rakúšanmi obľúbené zemiaky pripravujú aj ako predjedlo, hlavné jedlo, do polievky, na šalát, podobne ako na Slovensku či v Maďarsku. My si pripravíme výbornú viedenskú zemiakovú polievku, ktorú rýchlo a chutne uvaríte doma a tiež zemiakový šalát ako prílohu k rezňu. Týmto sa ale naše rakúske menu len začína, lebo ďalšou rakúšanmi veľmi obľúbenou ingerdienciou je tekvicový olej! Rakúšania ho používaju veľmi často a v reštauráciách je bežne na stole spolu so solničkou a koreničkou.

Rakúšania tento olej vyrábajú a sú naň právom hrdý, lebo jeho orieškovú chuť si určite zamilujete. Každoročne sa vo viacerých mestách v Rakúsku konajú aj tekvicové slávnosti. My si spravíme výborný šalát s pečenou tekvicou, pridáme aj tekvicový olej a opražené tekvicové semienka, ktoré sú veľmi zdravé.

A čo by to bola rakúska kulinária bez dezertu? My si na kurze pripravíme obľúbený dezert cisára Františka Jozefa I. manžela Elisabeth Bavorskej po ktorom dostal aj meno- Cisárske trhanec. Chutný dezert s hrozienkami a omáčkou zo sliviek prevoňaných klinčekmi a škoricou.

Ak sa chcete naučit pripravovať viac z európskej kuchyne, nahliadnite do kategórie kurzov Európska kuchyňa, kde nazriete hlbišie do tajov Talianskej či Francúzskej kuchyne.

 

Čo budeme variť

Viedenská zemiaková polievka

tradičná polievka, ktorá nesmie chýbať pri nedeľnom obede

Viedenský rezeň

vynikajúce teľacie mäso ako od šéfkuchára

Zemiakový šalát na rakúsky spôsob

krémový šalát s cibuľkou

Tekvicový šalát

ľahký šalát s výborným tekvicovým olejom a jadierkami

Cisársky trhanec

chutný dezert s hrozienkami a omáčkou zo sliviek, klinčekov a škorice

Kuchár pre tento kurz je zatiaľ prekvapením

Rozhodne sa máte načo tešiť :)

Ako kurz prebieha

Po príchode a uvítaní rozdelí náš šéfkuchár všetkých účastníkov do dvojíc. V prípade, že ste prišli sám/sama, nemusíte sa báť, určite k vám nájdeme správneho parťáka na varenie.

Na kurz nie je potrebné si čokoľvek nosiť. Suroviny, kuchynské náradie, zástery či take away boxy sú súčasťou kurzu.

O pitný režim mať núdzu nebudete - všetky nealkoholické nápoje sú zahrnuté v cene. Za poplatok sú alkoholické nápoje ako pivo či víno slovenskej aj svetovej produkcie, ktoré nájdete v našej ponuke. Na mieste majú účastníci tiež možnosť zakúpiť si koreniny a ingrediencie, ktoré používame aj na našich kurzoch. Platba je možná priamo u kuchára pred alebo po kurze - v hotovosti.

Všetky recepty vám po uskutočnení vášho kurzu varenia zašleme emailom do 5 nasledujúcich dní.

Čo o kurzoch hovoria ich účastníci?

Výborné kurzy varenia. Určite odporúčam pre jednotlivcov, páry, aj pre skupiny. Vzdelávať sa máme celý život a naučiť sa nový recept na jedlo, ktoré vám vždy chutilo v reštike a doma ste sa ho báli skúsiť je skvele strávený čas.

Naučíte sa, dobre sa najete, zabavíte - skvelé na príjemný večer. Páči sa mi rôznorodosť kurzov a kuchýň, ktoré si viete vyskúšať, príjemné pracovné prostredie a skvelí kuchári a kuchárky.

Naposledy sme boli na "Cesta okolo sveta" so šéfkuchárom Marošom a atmosféra bola úžasná, jedlo výborné (veď sme si ho varili pod dozorom sami ) a máme len tie najlepšie spomienky a skúsenosti. Ďakujeme! :)

Katarína

Ďakujem za skvelý zážitok…
Bol som prvý krat (dostal somto ako darček k narodkám)
a bolo to super. Výborný lektor, výborne steaky a ešte som sa aj bombovo na/prejedol. :)
Určite by som vyskúšal aj ďalší kurz.

Vlado

S kolegynkami sme absolvovali kurz Francúzska kuchyňa pre milovníkov jedla a vína PREMIUM Plus.
Bola som prvýkrát a bola som nadmieru spokojná - príjemná atmosféra, profesionalita vo všetkých detailoch, pán kuchár "prezrádzal" aj tajné grify receptov, ochotne a milo nás sprevádzal celým večerom.

Vínka, ktoré sme ochutnávali, boli skvelé. Celý večer sme si užili, relaxovali pri výnimočnom jedle a vínku a ešte sme sa aj naučili ako jedlá pripraviť. Určite si zopakujem, je z čoho vyberať . :)

Mária

Ďakujeme za perfektne strávené popoludnie v príjemnej spoločnosti a so skvelým jedlom. :)
N
a kurze domácej indickej kuchyne sme sa veľa naučili
a určite vyskúšame aj ďalšie kurzy z pestrej ponuky, ktorú Chefparade ponúka! 

Zuzana

Skvelé kurzy, príjemná atmosféra a vynikajúce jedlo.
Zatiaľ som bola na dvoch (španielska kuchyňa, mini pavlovky) a určite neboli posledné.
 
Odporúčam naozaj každému + super aj ako nápad na darček pre niekoho blízkeho. 

Nikola

    Najčastejšie otázky

    Ako teraz prebiehajú kurzy varenia Chefparade v súvislosti s pandémiou Covid-19?

    Kurzy varenia aktuálne prebiehajú v bežnom režime bez odmedzení.

    Môžem prísť na kurz sám?

    Samozrejme. Účastníci kurzu varenia sú rozdelení do dvojíc, v ktorých budú variť. Ak sa rozhodnete prísť vo dvojici, obaja účastníci kurzu platia  plnú sumu za účasť na kurze varenia.

    Kedy zverejníte ďalšie termíny kurzov varenia?

    Termíny nových kurzov vypisujeme pravidelne po 15. dni v mesiaci, vždy na nasledujúci mesiac.

    Prázdny

    Mohlo by sa Vám tiež páčiť

    Prázdny

    Čo budeme variť

    Guacamole so zeleninovými tyčinkami
     

    Jarná zeleninová polievka s haluštičkami
     

    Singapurské rezance
     

    Mini carrot cakes
     

    Nastavenia ochrany súkromia

    Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...