







- Kurzy varenia
- Európska kuchyňa
- Talianska kuchyňa
- PASTA PASTA PASTA
PASTA PASTA PASTA
Bratislava, Miletičova 60
Piatok, 23.06.2023
17:00 - 20:30
PASTA PASTA PASTA
Bratislava, Miletičova 60-
piatok 23.06.2023 / 17:00 -
20:30
Bratislava, Miletičova 60
PASTA PASTA PASTA
Talianska kuchyňa svojou typickou čerstvosťou surovín, ľahkosťou, pestrosťou ingrediencií a rozmanitosťou chutí patrí medzi najznámejšie a najobľúbenejšie kuchyne. Jednoznačne sa drží hesla v jednoduchosti je krása. Práve jednoduchosť, no zároveň pestrosť a nápaditosť vystihujú taliansku kuchyňu najviac.
Na nezabudnuteľný taliansky večer si pripijeme originálnym nápojom Limoncello Spritz. Pripravíme si slávny taliansky šalát Caprese, ktorý vznikol na ostrove Capri po druhej svetovej vojne. Verí sa, že práve preto obsahuje farby talianskej vlajky: zelenú, bielu a červenú. Následne sa pustíme do domácich cestovín a vyrobíme si z nich 3 druhy - tagliatelle, cviklové ravioli a tortelliny s omáčkami, ktoré ich budú dokonalo dopĺňať. Jednoduchý a lahodný dezert z mascarpone s pomarančovou omáčkou vytvorí najlepšiu sladkú bodku na záver večera.
Kurz Taliansko – to najlepšie z regiónov patrí medzi najobľúbenejšie kuchárske kurzy z kategórie Európska kuchyňa. Je určený pre všetkých od úplných začiatočníkov až po skúsených domácich kuchárov.
Celým večerom vás bude sprevádzať ostrieľaný šéfkuchár, vďaka čomu získate množstvo cenných
rád a profesionálnych tipov.
Čo budeme variť

Šalát Caprese
najznámejší taliansky šalát
Tagliatelle s kelovým pestom a ricottou
prekvapujúca chuť pesta, ktorá vám zaručene bude chutiť
Cviklové ravioli plnené gorgonzolou a vlašskými orechami na šalviovej omáčke
vynikajúce cviklové ravioli s lahodnou omáčkou
Tortelliny plnené prosciuttom s rajčinovo špenátovou omáčkou
tortelilini, ktoré budete milovať
Vanilkové mascarpone s pomarančovou omáčkou
krémová sladká bodka na záver
Na tomto kurze vás čaká aj malý bonus: na uvítanie si pripijeme s originálnym Limoncello Spritz

Svoje povolanie miluje, preto sa neustále vzdeláva a učí nové veci v kuchyni.
Sonička I šéfkuchár kurzu
Ako kurz prebieha


Po príchode a uvítaní rozdelí náš šéfkuchár všetkých účastníkov do dvojíc. V prípade, že ste prišli sám/sama, nemusíte sa báť, určite k vám nájdeme správneho parťáka na varenie.

Na kurz nie je potrebné si čokoľvek nosiť. Suroviny, kuchynské náradie, zástery či take away boxy sú súčasťou kurzu.

O pitný režim mať núdzu nebudete - všetky nealkoholické nápoje sú zahrnuté v cene. Za poplatok sú alkoholické nápoje ako pivo či víno slovenskej aj svetovej produkcie, ktoré nájdete v našej ponuke. Na mieste majú účastníci tiež možnosť zakúpiť si koreniny a ingrediencie, ktoré používame aj na našich kurzoch. Platba je možná priamo u kuchára pred alebo po kurze - v hotovosti.

Všetky recepty vám po uskutočnení vášho kurzu varenia zašleme emailom do 5 nasledujúcich dní.
Čo o kurzoch hovoria ich účastníci?


Výborné kurzy varenia. Určite odporúčam pre jednotlivcov, páry, aj pre skupiny. Vzdelávať sa máme celý život a naučiť sa nový recept na jedlo, ktoré vám vždy chutilo v reštike a doma ste sa ho báli skúsiť je skvele strávený čas.
Naučíte sa, dobre sa najete, zabavíte - skvelé na príjemný večer. Páči sa mi rôznorodosť kurzov a kuchýň, ktoré si viete vyskúšať, príjemné pracovné prostredie a skvelí kuchári a kuchárky.
Naposledy sme boli na "Cesta okolo sveta" so šéfkuchárom Marošom a atmosféra bola úžasná, jedlo výborné (veď sme si ho varili pod dozorom sami ) a máme len tie najlepšie spomienky a skúsenosti. Ďakujeme! :)
Katarína

Ďakujem za skvelý zážitok…
Bol som prvý krat (dostal somto ako darček k narodkám)
a bolo to super. Výborný lektor, výborne steaky a ešte som
sa aj bombovo na/prejedol. :)
Určite by som vyskúšal aj ďalší kurz.
Vlado

S kolegynkami
sme absolvovali kurz
Francúzska kuchyňa pre
milovníkov jedla a vína
PREMIUM Plus.
Bola som prvýkrát a bola som
nadmieru spokojná - príjemná
atmosféra, profesionalita vo
všetkých detailoch, pán
kuchár "prezrádzal" aj tajné
grify receptov, ochotne a
milo nás sprevádzal celým
večerom.
Vínka, ktoré sme
ochutnávali, boli skvelé.
Celý večer sme si užili,
relaxovali pri výnimočnom
jedle a vínku a ešte sme sa
aj naučili ako jedlá
pripraviť. Určite si
zopakujem, je z čoho vyberať
.
:)
Mária

Ďakujeme za
perfektne strávené
popoludnie v príjemnej
spoločnosti a so skvelým
jedlom. :)
Na
kurze domácej indickej
kuchyne sme sa veľa
naučili
a určite vyskúšame aj ďalšie
kurzy z pestrej ponuky,
ktorú Chefparade
ponúka!
Zuzana

Skvelé kurzy,
príjemná atmosféra a
vynikajúce jedlo.
Zatiaľ som bola na dvoch
(španielska kuchyňa, mini
pavlovky) a určite neboli
posledné.
Odporúčam naozaj každému +
super aj ako nápad na darček
pre niekoho
blízkeho.
Nikola
Najčastejšie otázky

- Môžem prísť na kurz sám?
-
Samozrejme. Účastníci kurzu varenia sú rozdelení do dvojíc, v ktorých budú variť. Ak sa rozhodnete prísť vo dvojici, obaja účastníci kurzu platia plnú sumu za účasť na kurze varenia.
- Kedy zverejníte ďalšie termíny kurzov varenia?
-
Termíny nových kurzov vypisujeme pravidelne po 15. dni v mesiaci, vždy na nasledujúci mesiac.
Mohlo by sa Vám tiež páčiť
Čo budeme variť

Guacamole so zeleninovými tyčinkami
Jarná zeleninová polievka s haluštičkami
Singapurské rezance
Mini carrot cakes