





- Kurzy varenia
- Mäso a steaky
- Hovädzie pre fajnšmekrov
Hovädzie pre fajnšmekrov
Bratislava, Košická 58
Streda, 19.03.2025
17:00 - 20:30
Hovädzie pre fajnšmekrov
Bratislava, Košická 58-
streda 19.03.2025 / 17:00 -
20:30
Bratislava, Košická 58
Hovädzie pre fajnšmekrov
Okrem toho, že hovädzie mäso je delikatesa, má aj vysoké množstvo bielkovín a minerálov, ktoré zabezpečujú prirodzenú rovnováhu vo výžive. Nielen kvalita mäsa, ale aj spôsob prípravy určuje finálnu chuť. Názvy ako Wellington alebo rib-eye steak vzbudzujú gastronomický rešpekt, no nemusíte sa obávať. Na tomto kuchárskom kurze sa naučíte, čo sa pod nimi skrýva, ktoré hovädzie je predné, ktoré zadné a ako správne mäso nakrájať.
Dozviete sa, aká časť je vhodná na guláš, prečo počkať so solením a ako pripraviť skvelú marinádu. Zároveň vam povieme, prečo musí mäsko zrieť a ako rozoznáte, či je čerstvé. Skúsený kuchár vám odovzdá množstvo trikov a tipov na prípravu rôznych druhov hovädzieho mäsa. Teraz je ten správny čas pýtať sa mäsové otázky, na ktoré ste vždy chceli poznať odpovede.
Ak milujete mäso a zážiky, vyskúšajte aj ďalšie kurzy v kategórii Kurzy varenia mäso a steaky.
Čo budeme variť

Hovädzí tatarák
pravý hovädzí tatarák zo sviečkovice
Steakové rezančeky s olivovo paradajkovou omáčkou
rezančeky z Rib eye steaku s originálnou omáčkou
Chrumkavé roztlačené zemiaky
chutná príloha k jedlám z mäsa
Hovädzí Wellington
sviečková Wellington v lístkovom ceste s jarným šalátom
Limetkový sorbet s kokosovým mliekom
osviežujúca sladká bodka na záver
Na tomto kurze vás čaká aj malý bonus: ochutnávka 2 vín

Je neodmysliteľnou súčasťou Chefparade tímu už od roku 2011.
Martin Pollák I šéfkuchár kurzu
Ako kurz prebieha


Po príchode a uvítaní rozdelí náš šéfkuchár všetkých účastníkov do dvojíc. V prípade, že ste prišli sám/sama, nemusíte sa báť, určite k vám nájdeme správneho parťáka na varenie.

Na kurz nie je potrebné si čokoľvek nosiť. Suroviny, kuchynské náradie, zástery či take away boxy sú súčasťou kurzu.

O pitný režim mať núdzu nebudete - všetky nealkoholické nápoje sú zahrnuté v cene. Za poplatok sú alkoholické nápoje ako pivo či víno slovenskej aj svetovej produkcie, ktoré nájdete v našej ponuke. Na mieste majú účastníci tiež možnosť zakúpiť si koreniny a ingrediencie, ktoré používame aj na našich kurzoch. Platba je možná priamo u kuchára pred alebo po kurze - v hotovosti.

Všetky recepty vám po uskutočnení vášho kurzu varenia zašleme emailom do 5 nasledujúcich dní.

Ako sa k nám dostanete a info ohľadom parkovania nájdete v spodnej sekcii - ŠTÚDIÁ.

Doprovod ďalšej osoby na kurze bohužiaľ nie je z kapacitných dôvodov možný.
Čo o kurzoch hovoria ich účastníci?


Výborné kurzy varenia. Určite odporúčam pre jednotlivcov, páry, aj pre skupiny. Vzdelávať sa máme celý život a naučiť sa nový recept na jedlo, ktoré vám vždy chutilo v reštike a doma ste sa ho báli skúsiť je skvele strávený čas.
Naučíte sa, dobre sa najete, zabavíte - skvelé na príjemný večer. Páči sa mi rôznorodosť kurzov a kuchýň, ktoré si viete vyskúšať, príjemné pracovné prostredie a skvelí kuchári a kuchárky.
Naposledy sme boli na "Cesta okolo sveta" so šéfkuchárom Marošom a atmosféra bola úžasná, jedlo výborné (veď sme si ho varili pod dozorom sami ) a máme len tie najlepšie spomienky a skúsenosti. Ďakujeme! :)
Katarína

Ďakujem za skvelý zážitok…
Bol som prvý krat (dostal somto ako darček k narodkám)
a bolo to super. Výborný lektor, výborne steaky a ešte som
sa aj bombovo na/prejedol. :)
Určite by som vyskúšal aj ďalší kurz.
Vlado

S kolegynkami
sme absolvovali kurz
Francúzska kuchyňa pre
milovníkov jedla a vína
PREMIUM Plus.
Bola som prvýkrát a bola som
nadmieru spokojná - príjemná
atmosféra, profesionalita vo
všetkých detailoch, pán
kuchár "prezrádzal" aj tajné
grify receptov, ochotne a
milo nás sprevádzal celým
večerom.
Vínka, ktoré sme
ochutnávali, boli skvelé.
Celý večer sme si užili,
relaxovali pri výnimočnom
jedle a vínku a ešte sme sa
aj naučili ako jedlá
pripraviť. Určite si
zopakujem, je z čoho vyberať
.
:)
Mária

Ďakujeme za
perfektne strávené
popoludnie v príjemnej
spoločnosti a so skvelým
jedlom. :)
N
a
kurze domácej indickej
kuchyne sme sa veľa
naučili
a určite vyskúšame aj ďalšie
kurzy z pestrej ponuky,
ktorú Chefparade
ponúka!
Zuzana

Skvelé kurzy,
príjemná atmosféra a
vynikajúce jedlo.
Zatiaľ som bola na dvoch
(španielska kuchyňa, mini
pavlovky) a určite neboli
posledné.
Odporúčam naozaj každému +
super aj ako nápad na darček
pre niekoho
blízkeho.
Nikola
Najčastejšie otázky

- Môžem prísť na kurz sám?
-
Samozrejme. Účastníci kurzu varenia sú rozdelení do dvojíc, v ktorých budú variť. Ak sa rozhodnete prísť vo dvojici, obaja účastníci kurzu platia plnú sumu za účasť na kurze varenia.
- Kedy zverejníte ďalšie termíny kurzov varenia?
-
Termíny nových kurzov vypisujeme pravidelne po 15. dni v mesiaci, vždy na nasledujúci mesiac.
