





- Kurzy varenia
- Európska kuchyňa
- Francúzska kuchyňa
- Francúzsko pre milovníkov jedla a vína
Francúzsko pre milovníkov jedla a vína
Bratislava, Miletičova 60
štvrtok, 22.06.2023
17:00 - 20:30
Francúzsko pre milovníkov jedla a vína
Bratislava, Miletičova 60-
štvrtok 22.06.2023 / 17:00 -
20:30
Bratislava, Miletičova 60
Francúzsko pre milovníkov jedla a vína
Francúzska kuchyňa je považovaná za celosvetovo najvychytenejšiu kuchyňu – nielen svojimi dokonalými chuťami, excelentným prevedením, vycibrenými technikami, ale aj exkluzívnym a nóbl vzhľadom.
Príďte zažiť výnimočnosť francúzskej kuchyne do našej školy varenia!
Na tomto kuchárskom kurze sa naučíte pripravovať nielen francúzske exkluzívne recepty v top prevedení, ale
získate aj tipy a triky šéfkuchárov, ktoré vám len tak bežne v reštaurácii vo Francúzsku nikto neprezradí!
Najprv sa naučíme, ako urobiť jednoduché jedlo s nádychom luxusu– Lososový tartar, podávaný
s toastom. Viete prečo dostali Mušle Svätého Jakuba svoj názov? Podľa legendy vydávali
ostatky Svätého Jakuba takú žiaru, že pod jedným rytierom sa splašil kôň a skočil do mora. Jazdca sa
podarilo zázrakom vyloviť živého. Jeho brnenie bolo pokryté týmito výnimočnými hrebenatkami, ktoré odvtedy
nesú svoj významný názov. Tento, chuťou nabitý, kulinársky skvost, sa naučíme pripraviť na prepustenom
masle, s hráškovým pyré a polníčkom. Ďalšou delikatesou bude – Bouillabaisse – tradičná
rybacia polievka s krevetami, šafránom a francúzskym bielym vínom. Boeuf
Bourguignon – alebo hovädzie po burgundsky je snáď najznámejšie jedlo podľa svetoznámej
americkej šéfkuchárky - Julie Child.
Sladkou bodkou za kurzom bude nezvyčajné a extra lahodné levanduľové crème brûlée. Nielen, že pravdepodobne zažijete gastronomický orgazmus, ale sa aj zabavíte!
Ak ste milovníkom francúzskej kuchyne, nahliadnite aj do ponuky ďalších kurzov z kategórie Európska kuchyňa.
Čo budeme variť

Lososový tartar
lahodný tatarák z lososa so šalotkou podávaný na chrumkavom toaste
Mušle sv. Jakuba
chutné mušle na prepustenom masle s hráškovým ragú ozdobené čerstvým polníčkom
Bouillabaisse
tradičná rybacia polievka s krevetami, šafránom a francúzskym bielym vínom
Boeuf Bourguignon
svetoznáme hovädzie po burgundsky na francúzskom červenom víne
Levanduľové crème brûlée
nadýchaný smotanový dezert s pravou levanduľou a sladkou chrumkavou krustou
Na tomto kurze vás čaká aj malý bonus: Ochutnávka francúzskych vín počas kurzu.

Je neodmysliteľnou súčasťou Chefparade tímu už od roku 2011.
Martin Pollák I šéfkuchár kurzu
Ako kurz prebieha


Po príchode a uvítaní rozdelí náš šéfkuchár všetkých účastníkov do dvojíc. V prípade, že ste prišli sám/sama, nemusíte sa báť, určite k vám nájdeme správneho parťáka na varenie.

Na kurz nie je potrebné si čokoľvek nosiť. Suroviny, kuchynské náradie, zástery či take away boxy sú súčasťou kurzu.

O pitný režim mať núdzu nebudete - všetky nealkoholické nápoje sú zahrnuté v cene. Za poplatok sú alkoholické nápoje ako pivo či víno slovenskej aj svetovej produkcie, ktoré nájdete v našej ponuke. Na mieste majú účastníci tiež možnosť zakúpiť si koreniny a ingrediencie, ktoré používame aj na našich kurzoch. Platba je možná priamo u kuchára pred alebo po kurze - v hotovosti.

Všetky recepty vám po uskutočnení vášho kurzu varenia zašleme emailom do 5 nasledujúcich dní.
Čo o kurzoch hovoria ich účastníci?


Výborné kurzy varenia. Určite odporúčam pre jednotlivcov, páry, aj pre skupiny. Vzdelávať sa máme celý život a naučiť sa nový recept na jedlo, ktoré vám vždy chutilo v reštike a doma ste sa ho báli skúsiť je skvele strávený čas.
Naučíte sa, dobre sa najete, zabavíte - skvelé na príjemný večer. Páči sa mi rôznorodosť kurzov a kuchýň, ktoré si viete vyskúšať, príjemné pracovné prostredie a skvelí kuchári a kuchárky.
Naposledy sme boli na "Cesta okolo sveta" so šéfkuchárom Marošom a atmosféra bola úžasná, jedlo výborné (veď sme si ho varili pod dozorom sami ) a máme len tie najlepšie spomienky a skúsenosti. Ďakujeme! :)
Katarína

Ďakujem za skvelý zážitok…
Bol som prvý krat (dostal somto ako darček k narodkám)
a bolo to super. Výborný lektor, výborne steaky a ešte som
sa aj bombovo na/prejedol. :)
Určite by som vyskúšal aj ďalší kurz.
Vlado

S kolegynkami
sme absolvovali kurz
Francúzska kuchyňa pre
milovníkov jedla a vína
PREMIUM Plus.
Bola som prvýkrát a bola som
nadmieru spokojná - príjemná
atmosféra, profesionalita vo
všetkých detailoch, pán
kuchár "prezrádzal" aj tajné
grify receptov, ochotne a
milo nás sprevádzal celým
večerom.
Vínka, ktoré sme
ochutnávali, boli skvelé.
Celý večer sme si užili,
relaxovali pri výnimočnom
jedle a vínku a ešte sme sa
aj naučili ako jedlá
pripraviť. Určite si
zopakujem, je z čoho vyberať
.
:)
Mária

Ďakujeme za
perfektne strávené
popoludnie v príjemnej
spoločnosti a so skvelým
jedlom. :)
Na
kurze domácej indickej
kuchyne sme sa veľa
naučili
a určite vyskúšame aj ďalšie
kurzy z pestrej ponuky,
ktorú Chefparade
ponúka!
Zuzana

Skvelé kurzy,
príjemná atmosféra a
vynikajúce jedlo.
Zatiaľ som bola na dvoch
(španielska kuchyňa, mini
pavlovky) a určite neboli
posledné.
Odporúčam naozaj každému +
super aj ako nápad na darček
pre niekoho
blízkeho.
Nikola
Najčastejšie otázky

- Môžem prísť na kurz sám?
-
Samozrejme. Účastníci kurzu varenia sú rozdelení do dvojíc, v ktorých budú variť. Ak sa rozhodnete prísť vo dvojici, obaja účastníci kurzu platia plnú sumu za účasť na kurze varenia.
- Kedy zverejníte ďalšie termíny kurzov varenia?
-
Termíny nových kurzov vypisujeme pravidelne po 15. dni v mesiaci, vždy na nasledujúci mesiac.
Mohlo by sa Vám tiež páčiť
Čo budeme variť

Guacamole so zeleninovými tyčinkami
Jarná zeleninová polievka s haluštičkami
Singapurské rezance
Mini carrot cakes