Kontakt     I     Štúdiá    I     O Chefparade

SK     EN

Košice  PO - PIA (10 - 17)
0948 796 397

Bratislava  PO - PIA (10 - 17)
0948 234 553

   0948 234 553   |     info@chefparade.sk

Francúzsko pre milovníkov jedla a vína

Konečne nastal čas ochutnať výborne pripravené mušle.

Košice, Magnezitárska 2/B
Piatok, 21.10.2022
17:00 - 20:30

Prázdny

Francúzsko pre milovníkov jedla a vína

Košice, Magnezitárska 2/B
  • piatok 21.10.2022 / 17:00 - 20:30
    Košice, Magnezitárska 2/B
2 voľné miesta
89,00 €

Francúzsko pre milovníkov jedla a vína

Konečne nastal čas ochutnať výborne pripravené mušle.

Francúzska kuchyňa je považovaná za celosvetovo najvychytenejšiu kuchyňu – nielen svojimi dokonalými chuťami, excelentným prevedením, vycibrenými technikami, ale aj exkluzívnym a nóbl vzhľadom.

Príďte zažiť výnimočnosť francúzskej kuchyne do našej školy varenia!
Na tomto kuchárskom kurze sa naučíte pripravovať nielen francúzske exkluzívne recepty v top prevedení, ale získate aj tipy a triky šéfkuchárov, ktoré vám len tak bežne v reštaurácii vo Francúzsku nikto neprezradí! Najprv sa naučíme, ako urobiť jednoduché jedlo s nádychom luxusu– Lososový tartar, podávaný s toastom. Viete prečo dostali Mušle Svätého Jakuba svoj názov? Podľa legendy vydávali ostatky Svätého Jakuba takú žiaru, že pod jedným rytierom sa splašil kôň a skočil do mora. Jazdca sa podarilo zázrakom vyloviť živého. Jeho brnenie bolo pokryté týmito výnimočnými hrebenatkami, ktoré odvtedy nesú svoj významný názov. Tento, chuťou nabitý, kulinársky skvost, sa naučíme pripraviť na prepustenom masle, s hráškovým pyré a polníčkom. Ďalšou delikatesou bude – Bouillabaisse – tradičná rybacia polievka s krevetami, šafránom a francúzskym bielym vínom. Boeuf Bourguignon – alebo hovädzie po burgundsky je snáď najznámejšie jedlo podľa svetoznámej americkej šéfkuchárky - Julie Child.

Sladkou bodkou za kurzom bude nezvyčajné a extra lahodné levanduľové crème brûlée. Nielen, že pravdepodobne zažijete gastronomický orgazmus, ale sa aj zabavíte!

Ak ste milovníkom francúzskej kuchyne, nahliadnite aj do ponuky ďalších kurzov z kategórie Európska kuchyňa.

Čo budeme variť

Lososový tartar

lahodný tatarák z lososa so šalotkou podávaný na chrumkavom toaste

Mušle sv. Jakuba

chutné mušle na prepustenom masle s hráškovým ragú ozdobené čerstvým polníčkom

Bouillabaisse

tradičná rybacia polievka s krevetami, šafránom a francúzskym bielym vínom

Boeuf Bourguignon

svetoznáme hovädzie po burgundsky na francúzskom červenom víne

Levanduľové crème brûlée

nadýchaný smotanový dezert s pravou levanduľou a sladkou chrumkavou krustou

Na tomto kurze vás čaká aj malý bonus: Ochutnávka francúzskych vín počas kurzu. 

Matej v kuchyni rád improvizuje a prekvapuje svojich hostí. Z kvalitných surovín dokáže vytvoriť nezvyčajné kombinácie.

Matej Bakoš   I   šéfkuchár kurzu

Ako kurz prebieha

Po príchode a uvítaní rozdelí náš šéfkuchár všetkých účastníkov do dvojíc. V prípade, že ste prišli sám/sama, nemusíte sa báť, určite k vám nájdeme správneho parťáka na varenie.

Na kurz nie je potrebné si čokoľvek nosiť. Suroviny, kuchynské náradie, zástery či take away boxy sú súčasťou kurzu.

O pitný režim mať núdzu nebudete - všetky nealkoholické nápoje sú zahrnuté v cene. Za poplatok sú alkoholické nápoje ako pivo či víno slovenskej aj svetovej produkcie, ktoré nájdete v našej ponuke. Na mieste majú účastníci tiež možnosť zakúpiť si koreniny a ingrediencie, ktoré používame aj na našich kurzoch. Platba je možná priamo u kuchára pred alebo po kurze - v hotovosti.

Všetky recepty vám po uskutočnení vášho kurzu varenia zašleme emailom do 5 nasledujúcich dní.

Čo o kurzoch hovoria ich účastníci?

Výborné kurzy varenia. Určite odporúčam pre jednotlivcov, páry, aj pre skupiny. Vzdelávať sa máme celý život a naučiť sa nový recept na jedlo, ktoré vám vždy chutilo v reštike a doma ste sa ho báli skúsiť je skvele strávený čas.

Naučíte sa, dobre sa najete, zabavíte - skvelé na príjemný večer. Páči sa mi rôznorodosť kurzov a kuchýň, ktoré si viete vyskúšať, príjemné pracovné prostredie a skvelí kuchári a kuchárky.

Naposledy sme boli na "Cesta okolo sveta" so šéfkuchárom Marošom a atmosféra bola úžasná, jedlo výborné (veď sme si ho varili pod dozorom sami ) a máme len tie najlepšie spomienky a skúsenosti. Ďakujeme! :)

Katarína

Ďakujem za skvelý zážitok…
Bol som prvý krat (dostal somto ako darček k narodkám)
a bolo to super. Výborný lektor, výborne steaky a ešte som sa aj bombovo na/prejedol. :)
Určite by som vyskúšal aj ďalší kurz.

Vlado

S kolegynkami sme absolvovali kurz Francúzska kuchyňa pre milovníkov jedla a vína PREMIUM Plus.
Bola som prvýkrát a bola som nadmieru spokojná - príjemná atmosféra, profesionalita vo všetkých detailoch, pán kuchár "prezrádzal" aj tajné grify receptov, ochotne a milo nás sprevádzal celým večerom.

Vínka, ktoré sme ochutnávali, boli skvelé. Celý večer sme si užili, relaxovali pri výnimočnom jedle a vínku a ešte sme sa aj naučili ako jedlá pripraviť. Určite si zopakujem, je z čoho vyberať . :)

Mária

Ďakujeme za perfektne strávené popoludnie v príjemnej spoločnosti a so skvelým jedlom. :)
N
a kurze domácej indickej kuchyne sme sa veľa naučili
a určite vyskúšame aj ďalšie kurzy z pestrej ponuky, ktorú Chefparade ponúka! 

Zuzana

Skvelé kurzy, príjemná atmosféra a vynikajúce jedlo.
Zatiaľ som bola na dvoch (španielska kuchyňa, mini pavlovky) a určite neboli posledné.
 
Odporúčam naozaj každému + super aj ako nápad na darček pre niekoho blízkeho. 

Nikola

    Najčastejšie otázky

    Ako teraz prebiehajú kurzy varenia Chefparade v súvislosti s pandémiou Covid-19?

    Kurzy varenia aktuálne prebiehajú v bežnom režime bez odmedzení.

    Môžem prísť na kurz sám?

    Samozrejme. Účastníci kurzu varenia sú rozdelení do dvojíc, v ktorých budú variť. Ak sa rozhodnete prísť vo dvojici, obaja účastníci kurzu platia  plnú sumu za účasť na kurze varenia.

    Kedy zverejníte ďalšie termíny kurzov varenia?

    Termíny nových kurzov vypisujeme pravidelne po 15. dni v mesiaci, vždy na nasledujúci mesiac.

    Prázdny
    Prázdny

    Mohlo by sa Vám tiež páčiť

    Nastavenia ochrany súkromia

    Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...