- Kurzy varenia
- Ázia, sushi, exotika
- Ázia vo woku
Ázia vo woku
Bratislava, Košická 58
Pondelok, 30.09.2024
17:00 - 20:30
Ázia vo woku
Bratislava, Košická 58-
pondelok 30.09.2024 / 17:00 -
20:30
Bratislava, Košická 58
Ázia vo woku
Viete čím sa wok odlišuje od bežnej panvice? Wok sa dokáže rozohriať na veľmi vysokú teplotu, čím sa skráti čas varenia a jedlo bude chutiť lepšie a lahodnejšie. Svojím špecifickým tvarom uľahčuje miešanie a pridávanie ingrediencií. Je to snáď najvšestrannejší riad v kuchyni na prípravu ázijských špecialít.
Je určený nielen na klasické stir-fry, ale tým, že predstavuje hlbokú nádobu a panvicu v jednom, používa sa aj napríklad na varenie v pare, vysmážanie, opekanie, pošírovanie, varenie, dusenie alebo prípravu polievok či dlho varených jedál (slow cooking). Využitie je naozaj pestré.
Príďte sa do našej školy varenia naučiť, ako wok používať ako profesionál a ako v ňom dokonale pripraviť hydinu, hovädzinu, morské plody a rezance! Na tomto kuchárskom kurze sa spolu s našim šéfkuchárom naučíte, ako si pripraviť vo woku jednoduchú, tradičnú taiwanskú polievku Ma yo gi ton z kuracieho mäsa, goji a ďalších zaujímavých ingrediencií. Následne si pochutíte si na singapurských rezancoch s krevetami, bambusovými výhonkami a množstvom chrumkavej zeleniny. Zistíte, ako správne uvariť hovädzie mäso vo woku – vyskúšate netradičný a jemne pikantný recept – hovädzie so zeleným korením v kokosovom mlieku. Na záver sa vám chuťové bunky odvďačia sladkou bodkou v podobe thajského dezertu - banán obalený v lístkovom cestíčku s lahodným krémom z kokosového mlieka a limetky, ktorý si taktiež pripravíte vo woku.
Varenie vo woku nie je len zábavné, ale hlavne zdravé. Pri rýchlej príprave si potraviny zachovávajú maximum prirodzených živín a vitamínov. Ak obľubujete zdravé a rýchle jedlá, tento kurz je určený presne pre vás.
Kurz varenia Wok, wok, wok patrí k najobľúbenejším z kategórie Ázia, sushi, exotika a my sme presvedčení o tom, že na ňom nesmie chýbať žiadny pravý milovník tejto exotickej kuchyne.
Prijmite pozvanie na náš večer plný autentických chutí!
Čo budeme variť
Ma yo gi ton
originálna taiwanská kuracia polievka so sezamovým olejom a goji
Singapurské rezance
rezance, čerstvé krevety, bambusové výhonky a množstvo chrumkavej zeleniny
Hovädzie vo woku so zeleným korením v kokosovom mlieku
netradične jemne pikantná kombinácia mäsa, korenia a kokosového mlieka
Thajský smažený banán v lístkovom ceste
banán obalený v lístkovom ceste s jemnou omáčkou z kokosového mlieka a limetky
Rony je povolaním učiteľ-svoje vedomosti a zručnosti odovzdáva nielen na strednej škole, ale aj na kurzoch v Chefparade.
Ronald Póda I šéfkuchár kurzu
Ako kurz prebieha
Po príchode a uvítaní rozdelí náš šéfkuchár všetkých účastníkov do dvojíc. V prípade, že ste prišli sám/sama, nemusíte sa báť, určite k vám nájdeme správneho parťáka na varenie.
Na kurz nie je potrebné si čokoľvek nosiť. Suroviny, kuchynské náradie, zástery či take away boxy sú súčasťou kurzu.
O pitný režim mať núdzu nebudete - všetky nealkoholické nápoje sú zahrnuté v cene. Za poplatok sú alkoholické nápoje ako pivo či víno slovenskej aj svetovej produkcie, ktoré nájdete v našej ponuke. Na mieste majú účastníci tiež možnosť zakúpiť si koreniny a ingrediencie, ktoré používame aj na našich kurzoch. Platba je možná priamo u kuchára pred alebo po kurze - v hotovosti.
Všetky recepty vám po uskutočnení vášho kurzu varenia zašleme emailom do 5 nasledujúcich dní.
Ako sa k nám dostanete a info ohľadom parkovania nájdete v spodnej sekcii - ŠTÚDIÁ.
Doprovod ďalšej osoby na kurze bohužiaľ nie je z kapacitných dôvodov možný.
Čo o kurzoch hovoria ich účastníci?
Výborné kurzy varenia. Určite odporúčam pre jednotlivcov, páry, aj pre skupiny. Vzdelávať sa máme celý život a naučiť sa nový recept na jedlo, ktoré vám vždy chutilo v reštike a doma ste sa ho báli skúsiť je skvele strávený čas.
Naučíte sa, dobre sa najete, zabavíte - skvelé na príjemný večer. Páči sa mi rôznorodosť kurzov a kuchýň, ktoré si viete vyskúšať, príjemné pracovné prostredie a skvelí kuchári a kuchárky.
Naposledy sme boli na "Cesta okolo sveta" so šéfkuchárom Marošom a atmosféra bola úžasná, jedlo výborné (veď sme si ho varili pod dozorom sami ) a máme len tie najlepšie spomienky a skúsenosti. Ďakujeme! :)
Katarína
Ďakujem za skvelý zážitok…
Bol som prvý krat (dostal somto ako darček k narodkám)
a bolo to super. Výborný lektor, výborne steaky a ešte som
sa aj bombovo na/prejedol. :)
Určite by som vyskúšal aj ďalší kurz.
Vlado
S kolegynkami
sme absolvovali kurz
Francúzska kuchyňa pre
milovníkov jedla a vína
PREMIUM Plus.
Bola som prvýkrát a bola som
nadmieru spokojná - príjemná
atmosféra, profesionalita vo
všetkých detailoch, pán
kuchár "prezrádzal" aj tajné
grify receptov, ochotne a
milo nás sprevádzal celým
večerom.
Vínka, ktoré sme
ochutnávali, boli skvelé.
Celý večer sme si užili,
relaxovali pri výnimočnom
jedle a vínku a ešte sme sa
aj naučili ako jedlá
pripraviť. Určite si
zopakujem, je z čoho vyberať
.
:)
Mária
Ďakujeme za
perfektne strávené
popoludnie v príjemnej
spoločnosti a so skvelým
jedlom. :)
N
a
kurze domácej indickej
kuchyne sme sa veľa
naučili
a určite vyskúšame aj ďalšie
kurzy z pestrej ponuky,
ktorú Chefparade
ponúka!
Zuzana
Skvelé kurzy,
príjemná atmosféra a
vynikajúce jedlo.
Zatiaľ som bola na dvoch
(španielska kuchyňa, mini
pavlovky) a určite neboli
posledné.
Odporúčam naozaj každému +
super aj ako nápad na darček
pre niekoho
blízkeho.
Nikola
Najčastejšie otázky
- Môžem prísť na kurz sám?
-
Samozrejme. Účastníci kurzu varenia sú rozdelení do dvojíc, v ktorých budú variť. Ak sa rozhodnete prísť vo dvojici, obaja účastníci kurzu platia plnú sumu za účasť na kurze varenia.
- Kedy zverejníte ďalšie termíny kurzov varenia?
-
Termíny nových kurzov vypisujeme pravidelne po 15. dni v mesiaci, vždy na nasledujúci mesiac.