Ako to všetko začalo

"TOTO je presne to miesto. Priestranné, svetlé, s primeraným dopravným ruchom a dobrou prístupnosťou. Akurát. Ideme do toho."

Písal sa jún 2011. 3 prevádzky Chefparade v Budapešti, 2 v Prahe. Bratislava čakala na tú svoju. Po dlhom hľadaní vhodných priestorov, kde by sa všetkým dobre varilo, teambuildingovalo i oslavovalo, sme našli to pravé. Košická 58 v Ružinove.

Búranie stien, sekanie elektriny, stavanie, odsávanie, odpady, maľovanie, inštalácie spotrebičov, svetlá, farebné ladenie, detaily. I keď bývalá prevádzka gastro zariadení, tým všetkým museli priestory prejsť.

2 mesiace intenzívnych prác a začiatkom septembra sme boli pripravení. V prvý deň sme uvítali novinárov, ktorí zažili nevídanú tlačovú konferenciu. Asi prvú, kde si sami varili.

Prvá akcia bola za nami a v ten večer sme po uprataní ešte v Chefparade ostali, otvorili si vínko a pripíjali na otvorenie prevádzky. Vo dverách sa zrazu objavil pán. „TOTO je presne to miesto. Veľkosť akurát pre 40 hostí, farebné, príjemné, niečo medzi obývačkou a reštauráciou. Ľudia si budú variť, spoznávať nové recepty a postupy a zároveň sa baviť....Tu by som chcel osláviť svoje narodeniny. Je to možné v stredu? Máte sauvignon?“... A už sa s pohárom v ruke prechádzal po nových priestoroch, plánoval výzdobu, a miesto pre živú hudbu.

Chefparade funguje už tretí rok a zažilo toho naozaj dosť - oslavy, teambuildingy, natáčanie kulinárskych relácii, tlačové konferencie, festivaly v Bratislave aj mimo nej. Pil sa nielen sauvignon, varili sa špeciality z celého sveta, zabavili sme stovky detí i dospelých. Sme presvedčení, že Chefparade bude i v ďalších rokoch výnimočným miestom, kde sa budú diať kulinárske zázraky. Tak do skorého videnia u nás :).